* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andreja Lenart

3320 VELENJE, Cesta I/26
Telefon: (063) 858 232

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem v tr`enju, odnosih z javnostmi, ogla{evanju.
@elja po tem, da bi se ~imprej lahko posvetila stvarem, ki me resni~no zanimajo in za katere bi rada, da bi jim tudi v prihodnosti namenila najve~ ~asa, je zaznamovala `e za~etek mojega izobra`evanja.

Tako sem pohitela in v sedmih letih kon~ala osnovno {olo bratov Mravljak v Velenju. Vzela sem si tudi ~as, da sem se udele`evala tekmovanj iz znanja matematike in osvojila nekaj Vegovih priznanj, se udele`ila tekmovanj v Veseli {oli in sodelovala na republi{kih tekmovanjih v kemiji. Naravoslovnim znanostim sem se posve~ala {e nadaljnja {tiri leta na dana{nji Gimnaziji Velenje, in se nato kot naravoslovno-matemati~na tehnica vpisala v prvi letnik Ekonomske fakultete v Ljubljani.

Prav {tudij na fakulteti mi je omogo~il, da se ukvarjam s tem, kar me res zanima, to pa je tr`enje in v okviru tr`enja zlasti odnosi z javnostjo.

Prva prava spoznanja o resni~nosti podjetni{kega sveta so pri{la z izdelavo obse`nega na~rta o ustanovitvi in poslovanju podjetja Tapetnik pri predmetu osnove vodenja in podjetni{tva pri profesor Vah~i~u. Z raziskavo trga pa sem se ukvarjala po naro~ilu DZS, preu~evali smo mo`nosti prodaje tekstilnih izdelkov na slovenskem trgu po katalogu. Oba omenjena projekta in tudi vsi drugi so me nau~ili kako pomembna sta skupinsko sodelovanje in organizacija dela.

Ker se zavedam pomena sprotnega izobra`evanja, sem ~lanica Dru{tva Marketing Slovenije vse od ustanovitve {tudentske sekcije pred tremi leti. Redno se udele`ujem strokovnih predavanj in tudi vseh pomembnej{ih marketin{kih sre~anj v Sloveniji, kamor sodijo Zlati boben - slovenski in mednarodni ogla{evalski nate~aj, Marketin{ki klub, Marketin{ki maraton. Sodelujem v skupini OkNO, ki predstavlja ustvarjalni duh omenjene {tudentske sekcije. Aprila sem se udele`ila tudi seminarja odnosov z javnostjo v Portoro`u.

Dodobra sem se seznanila tudi s pripravo ogla{evalske strategije, saj sem se kot medijska planerka in ~lanica prezentacijskega tima pridru`ila ~lanom nove {tudentske ogla{evalske agencije AdAstrum. Skupaj smo pripravili ogla{evalsko akcijo za blagovno znamko Chrysler Neon na slovenskem trgu in z njo dosegli na mednarodnem {tudentskem ogla{evalskem tekmovanju vzhodne Evrope - MESAC ~etrto mesto.

Nekaj pomembnih delovnih izku{enj sem si pridobila s po~itni{kim delom v kadrovskem oddelku RLV, s strokovno prakso v podjetju GOST, d.o.o., za Gospodarski vestnik pa sem pripravila ogla{evalsko strategijo revije Tajnica in se nato ukvarjala s telemarketingom revij Manager in Gospodarski vestnik.

V veliko veselje mi je tudi u~enje tujih jezikov, saj je za menoj deset let u~enja angle{~ine (udele`ila sem se tudi poletnega te~aja v Bournemonthu ), {est let u~enja nem{~ine ter dve leti u~enja italijan{~ine. Trenutno pa se ukvarjam s franco{~ino.

Spoznam se tudi na delo z ra~unalnikom. Obvladam delo z urejevalnikom besedil Word, poznam pa tudi Excell in Quattro Pro.

Zdaj uspe{no kon~ujem ~etrti letnik in drvim proti diplomi. Dozdaj{nji {tudijski uspeh mi dopu{~a takoj{nje nadaljevanje {tudija; tega si tudi zelo `elim in upam, da mi bo omogo~eno. V moji viziji poklicne prihodnosti je razgibano delo v ogla{evalski agenciji ali skrb za odnose z javnostjo v podjetju.

Menim, da mi bodo pri tem pri{le prav lastnosti, kot so zagnanost, ustvarjalnost, pripravljenost za timsko delo in neomajni optimizem.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96293y.htm