* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andreja Lenart

3320 VELENJE, Cesta I/26
Telefon: (063) 858 232

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1997. Delati si §elim predvsem v tr§enju, odnosih z javnostmi, oglaçevanju.
¦elja po tem, da bi se Ÿimprej lahko posvetila stvarem, ki me resniŸno zanimajo in za katere bi rada, da bi jim tudi v prihodnosti namenila najveŸ Ÿasa, je zaznamovala §e zaŸetek mojega izobra§evanja.

Tako sem pohitela in v sedmih letih konŸala osnovno çolo bratov Mravljak v Velenju. Vzela sem si tudi Ÿas, da sem se udele§evala tekmovanj iz znanja matematike in osvojila nekaj Vegovih priznanj, se udele§ila tekmovanj v Veseli çoli in sodelovala na republiçkih tekmovanjih v kemiji. Naravoslovnim znanostim sem se posveŸala çe nadaljnja çtiri leta na danaçnji Gimnaziji Velenje, in se nato kot naravoslovno-matematiŸna tehnica vpisala v prvi letnik Ekonomske fakultete v Ljubljani.

Prav çtudij na fakulteti mi je omogoŸil, da se ukvarjam s tem, kar me res zanima, to pa je tr§enje in v okviru tr§enja zlasti odnosi z javnostjo.

Prva prava spoznanja o resniŸnosti podjetniçkega sveta so priçla z izdelavo obse§nega naŸrta o ustanovitvi in poslovanju podjetja Tapetnik pri predmetu osnove vodenja in podjetniçtva pri profesor VahŸiŸu. Z raziskavo trga pa sem se ukvarjala po naroŸilu DZS, preuŸevali smo mo§nosti prodaje tekstilnih izdelkov na slovenskem trgu po katalogu. Oba omenjena projekta in tudi vsi drugi so me nauŸili kako pomembna sta skupinsko sodelovanje in organizacija dela.

Ker se zavedam pomena sprotnega izobra§evanja, sem Ÿlanica Druçtva Marketing Slovenije vse od ustanovitve çtudentske sekcije pred tremi leti. Redno se udele§ujem strokovnih predavanj in tudi vseh pomembnejçih marketinçkih sreŸanj v Sloveniji, kamor sodijo Zlati boben - slovenski in mednarodni oglaçevalski nateŸaj, Marketinçki klub, Marketinçki maraton. Sodelujem v skupini OkNO, ki predstavlja ustvarjalni duh omenjene çtudentske sekcije. Aprila sem se udele§ila tudi seminarja odnosov z javnostjo v Portoro§u.

Dodobra sem se seznanila tudi s pripravo oglaçevalske strategije, saj sem se kot medijska planerka in Ÿlanica prezentacijskega tima pridru§ila Ÿlanom nove çtudentske oglaçevalske agencije AdAstrum. Skupaj smo pripravili oglaçevalsko akcijo za blagovno znamko Chrysler Neon na slovenskem trgu in z njo dosegli na mednarodnem çtudentskem oglaçevalskem tekmovanju vzhodne Evrope - MESAC Ÿetrto mesto.

Nekaj pomembnih delovnih izkuçenj sem si pridobila s poŸitniçkim delom v kadrovskem oddelku RLV, s strokovno prakso v podjetju GOST, d.o.o., za Gospodarski vestnik pa sem pripravila oglaçevalsko strategijo revije Tajnica in se nato ukvarjala s telemarketingom revij Manager in Gospodarski vestnik.

V veliko veselje mi je tudi uŸenje tujih jezikov, saj je za menoj deset let uŸenja angleçŸine (udele§ila sem se tudi poletnega teŸaja v Bournemonthu ), çest let uŸenja nemçŸine ter dve leti uŸenja italijançŸine. Trenutno pa se ukvarjam s francoçŸino.

Spoznam se tudi na delo z raŸunalnikom. Obvladam delo z urejevalnikom besedil Word, poznam pa tudi Excell in Quattro Pro.

Zdaj uspeçno konŸujem Ÿetrti letnik in drvim proti diplomi. Dozdajçnji çtudijski uspeh mi dopuçŸa takojçnje nadaljevanje çtudija; tega si tudi zelo §elim in upam, da mi bo omogoŸeno. V moji viziji poklicne prihodnosti je razgibano delo v oglaçevalski agenciji ali skrb za odnose z javnostjo v podjetju.

Menim, da mi bodo pri tem priçle prav lastnosti, kot so zagnanost, ustvarjalnost, pripravljenost za timsko delo in neomajni optimizem.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96293y.htm