* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Simona Von~ina

2380 SLOVENJ GRADEC, Stari trg 104
Telefon: (0602) 41 500

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - bibliotekarstvo, B - umetnostna zgodovina - pedago{ka smer

Delati si `elim predvsem kot bibliotekar - informator, kustos - pedagog, v galerijski ali muzejski knji`nici.
Osnovno {olo sem obiskovala v Slovenj Gradcu in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. Za nadaljnje {olanje sem izbirala med dru`boslovjem in naravoslovjem. @elela sem razvijati svoje oblikovalske sposobnosti, zato sem razmi{ljala o vpisu na oblikovalno ali dru`boslovno smer. Po nasvetu psihologinje sem se odlo~ila za naravoslovno-matemati~no smer (Ravne na Koro{kem). Srednjo {olo sem kon~ala s prav dobrim uspehom. Kljub prvotnim zadr`kom sem danes s svojo odlo~itvijo zadovoljna, saj mi je ta {ola dala zelo {irok spekter znanja.

@e od nekdaj sem imela zelo razli~en krog zanimanja in sposobnosti, zato odlo~itev za nadaljnji {tudij ni bila preprosta. Po `al neuspelo opravljenih sprejemnih izpitih za {tudij krajinske arhitekture sem se vpisala na dvopredmetni {tudij bibliotekarstva in umetnostne zgodovine. Vsa {tudijska leta sem raz{irjala in na novo odkrivala svojo ljubezen do umetnosti in knjig, o pomenu umetnosti in pisane besede za zgodovino ter prihodnost ~love{tva. Med {tudijem sem si spopolnila znanje iz ra~unalni{tva in informatike. Po napornih izpitnih rokih sem del prostega ~asa pre`ivela v odkrivanju naravnih in kulturnih lepot na{e de`ele in se bogatila tako kulturno kot duhovno.

Zadnje leto {tudija sem za~ela nabirati delovne izku{nje v Knji`nici Ksaverja Me{ka v Slovenj Gradcu. Pomagam pri obdelavi gradiva ter v izposoji; ob iskanju in dajanju informacij ljudem ob~utim neizmerno zadovoljstvo.

Po kon~ani diplomi se `elim zaposliti v kolektivu, kjer bodo vladali kolegialni odnosi ter ustvarjalno in spodbudno delovno okolje. Prav tako se `elim {e naprej izobra`evati, spopolnjevati svoje znanje jezikov in strokovnost.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96291y.htm