* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Simona Vončina

2380 SLOVENJ GRADEC, Stari trg 104
Telefon: (0602) 41 500

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - bibliotekarstvo, B - umetnostna zgodovina - pedagoška smer

Delati si želim predvsem kot bibliotekar - informator, kustos - pedagog, v galerijski ali muzejski knjižnici.
Osnovno šolo sem obiskovala v Slovenj Gradcu in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom. Za nadaljnje šolanje sem izbirala med družboslovjem in naravoslovjem. Želela sem razvijati svoje oblikovalske sposobnosti, zato sem razmišljala o vpisu na oblikovalno ali družboslovno smer. Po nasvetu psihologinje sem se odločila za naravoslovno-matematično smer (Ravne na Koroškem). Srednjo šolo sem končala s prav dobrim uspehom. Kljub prvotnim zadržkom sem danes s svojo odločitvijo zadovoljna, saj mi je ta šola dala zelo širok spekter znanja.

Že od nekdaj sem imela zelo različen krog zanimanja in sposobnosti, zato odločitev za nadaljnji študij ni bila preprosta. Po žal neuspelo opravljenih sprejemnih izpitih za študij krajinske arhitekture sem se vpisala na dvopredmetni študij bibliotekarstva in umetnostne zgodovine. Vsa študijska leta sem razširjala in na novo odkrivala svojo ljubezen do umetnosti in knjig, o pomenu umetnosti in pisane besede za zgodovino ter prihodnost človeštva. Med študijem sem si spopolnila znanje iz računalništva in informatike. Po napornih izpitnih rokih sem del prostega časa preživela v odkrivanju naravnih in kulturnih lepot naše dežele in se bogatila tako kulturno kot duhovno.

Zadnje leto študija sem začela nabirati delovne izkušnje v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu. Pomagam pri obdelavi gradiva ter v izposoji; ob iskanju in dajanju informacij ljudem občutim neizmerno zadovoljstvo.

Po končani diplomi se želim zaposliti v kolektivu, kjer bodo vladali kolegialni odnosi ter ustvarjalno in spodbudno delovno okolje. Prav tako se želim še naprej izobraževati, spopolnjevati svoje znanje jezikov in strokovnost.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96291y.htm