* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Tanja Petrovski

3310 @ALEC, Gotovlje 59a
Telefon: (063) 711 168

Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, politologija-mednarodni odnosi

[tudij bom predvidoma kon~ala junija 1997. Delati si `elim predvsem v stikih z javnostmi, projektnem mened`mentu, znanstvenostrokovnem delu.
Kon~ujem Fakulteto za dru`bene vede v Ljubljani, smer mednarodni odnosi. V naslednjem {olskem letu bom vpisala absolventski sta`.

Osnovno {olo sem obiskovala v Velenju in bila vsa leta odli~njakinja. Med {olanjem sem sodelovala na razli~nih tekmovanjih (od Vesele {ole, kjer sem dosegla dobre uspehe v ob~inskem merilu, do tekmovanja za Vegovo priznanje - dvakrat sem dobila srebrno. Poleg tega sem uspe{no kon~ala ni`jo glasbeno {olo za kitaro in tudi druga~e uspe{no glasbeno in kulturno delovala.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Gimnazijo Celje Center v Celju. Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja sem opravila s prav dobrim uspehom, zaklju~ni izpit pa z odliko. Tudi v tem ~asu sem se v prostem ~asu ukvarjala s kulturnimi in glasbenimi dejavnostmi (pevski zbor, kitara, klavir, igrala sem tudi v pihalnem orkestru), ob tem pa mi je bilo v posebno veselje tudi u~enje angle{kega jezika. Zaradi tega sem se tudi najprej odlo~ila, da grem {tudirat angle{~ino in politologijo (dve fakulteti). Bila sem ena izmed redkih, ki sem uspe{no opravila tako sprejemne izpite iz jezika na Filozofski fakulteti ter tudi sprejemne izpite na smeri mednarodni odnosi na Fakulteti za dru`bene vede. Po pogovoru s pedago{kim osebjem sem se odlo~ila, da vpi{em zgolj mednarodne odnose, kajti angle{~ina je na tej usmeritvi jezik stroke za komuniciranje (literatura za {tudij in intenzivni {tudij predmeta angle{~ine vsa {tiri leta).

Vsa ta leta imam visoke ocene in dobivam tudi najbolj{e ocene za seminarske naloge in ustne nastope.



Poleg vsega navedenega pa se ukvarjam tudi z drugimi dejavnostmi. Veliko ~asa namenim rabi slovenskega jezika, saj lektoriram besedila za razli~ne publikacije. Sem predsednica Mladih liberalnih demokratov in demokratk, ob~inskega odbora @alec, kjer vsako leto izpeljemo ve~ projektov. Leta 1995 sem bila vodja projekta Tilen in Amelija - varnost otrok v prometu. Pripravili smo ga skupaj s Svetom za preventivo in varstvo v prometu Republike Slovenije in je imel izreden odmev. Ob tem sem tudi bila predsednica projekta izdaje ekolo{kih razglednic, Festivala tedna boja proti nestrpnosti ter bila vodja organiziranja dveh glasbenih festivalov akusti~ne glasbe. Veliko se ukvarjam tudi z varstvom okolja; sem ~lanica izvr{nega odbora nevladne organizacije, ekolo{kega dru{tva Rado`iv iz @alca.

Ob~asno sodelujem z mednarodno fondacijo Friedrich Neumann, mednarodno organizacijo za predstavitev liberalizma po svetu. Tako sem se leto{njega maja udele`ila sedemdnevnega seminarja na temo Deregulation and privatization, kjer smo bili zastopniki iz 20 dr`av iz vsega sveta.

Dejavna sem tudi na dru`benem podro~ju. Tako smo lani opravili veliko raziskavo o vrednostnih prepri~anjih in stali{~ih mladine.

V prihodnosti se nameravam {e naprej izobra`evati in tudi spopolnjevati znanje tujih jezikov in sodelovati pri razli~nih projektih, ki zahtevajo ustvarjalno delo. @elim si delati na podro~jih, kot so komunikacije, odnosi z javnostjo, znanstvenostrokovno delo in projektni mened`ment na podro~jih dru`benopoliti~ne ter gospodarske dinamike slovenskih podjetij, organizacij in institucij.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96288y.htm