* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Tanja Petrovski

3310 ¦ALEC, Gotovlje 59a
Telefon: (063) 711 168

Fakulteta za dru§bene vede v Ljubljani, politologija-mednarodni odnosi

ætudij bom predvidoma konŸala junija 1997. Delati si §elim predvsem v stikih z javnostmi, projektnem mened§mentu, znanstvenostrokovnem delu.
KonŸujem Fakulteto za dru§bene vede v Ljubljani, smer mednarodni odnosi. V naslednjem çolskem letu bom vpisala absolventski sta§.

Osnovno çolo sem obiskovala v Velenju in bila vsa leta odliŸnjakinja. Med çolanjem sem sodelovala na razliŸnih tekmovanjih (od Vesele çole, kjer sem dosegla dobre uspehe v obŸinskem merilu, do tekmovanja za Vegovo priznanje - dvakrat sem dobila srebrno. Poleg tega sem uspeçno konŸala ni§jo glasbeno çolo za kitaro in tudi drugaŸe uspeçno glasbeno in kulturno delovala.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Gimnazijo Celje Center v Celju. Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja sem opravila s prav dobrim uspehom, zakljuŸni izpit pa z odliko. Tudi v tem Ÿasu sem se v prostem Ÿasu ukvarjala s kulturnimi in glasbenimi dejavnostmi (pevski zbor, kitara, klavir, igrala sem tudi v pihalnem orkestru), ob tem pa mi je bilo v posebno veselje tudi uŸenje angleçkega jezika. Zaradi tega sem se tudi najprej odloŸila, da grem çtudirat angleçŸino in politologijo (dve fakulteti). Bila sem ena izmed redkih, ki sem uspeçno opravila tako sprejemne izpite iz jezika na Filozofski fakulteti ter tudi sprejemne izpite na smeri mednarodni odnosi na Fakulteti za dru§bene vede. Po pogovoru s pedagoçkim osebjem sem se odloŸila, da vpiçem zgolj mednarodne odnose, kajti angleçŸina je na tej usmeritvi jezik stroke za komuniciranje (literatura za çtudij in intenzivni çtudij predmeta angleçŸine vsa çtiri leta).

Vsa ta leta imam visoke ocene in dobivam tudi najboljçe ocene za seminarske naloge in ustne nastope.



Poleg vsega navedenega pa se ukvarjam tudi z drugimi dejavnostmi. Veliko Ÿasa namenim rabi slovenskega jezika, saj lektoriram besedila za razliŸne publikacije. Sem predsednica Mladih liberalnih demokratov in demokratk, obŸinskega odbora ¦alec, kjer vsako leto izpeljemo veŸ projektov. Leta 1995 sem bila vodja projekta Tilen in Amelija - varnost otrok v prometu. Pripravili smo ga skupaj s Svetom za preventivo in varstvo v prometu Republike Slovenije in je imel izreden odmev. Ob tem sem tudi bila predsednica projekta izdaje ekoloçkih razglednic, Festivala tedna boja proti nestrpnosti ter bila vodja organiziranja dveh glasbenih festivalov akustiŸne glasbe. Veliko se ukvarjam tudi z varstvom okolja; sem Ÿlanica izvrçnega odbora nevladne organizacije, ekoloçkega druçtva Rado§iv iz ¦alca.

ObŸasno sodelujem z mednarodno fondacijo Friedrich Neumann, mednarodno organizacijo za predstavitev liberalizma po svetu. Tako sem se letoçnjega maja udele§ila sedemdnevnega seminarja na temo Deregulation and privatization, kjer smo bili zastopniki iz 20 dr§av iz vsega sveta.

Dejavna sem tudi na dru§benem podroŸju. Tako smo lani opravili veliko raziskavo o vrednostnih prepriŸanjih in staliçŸih mladine.

V prihodnosti se nameravam çe naprej izobra§evati in tudi spopolnjevati znanje tujih jezikov in sodelovati pri razliŸnih projektih, ki zahtevajo ustvarjalno delo. ¦elim si delati na podroŸjih, kot so komunikacije, odnosi z javnostjo, znanstvenostrokovno delo in projektni mened§ment na podroŸjih dru§benopolitiŸne ter gospodarske dinamike slovenskih podjetij, organizacij in institucij.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96288y.htm