* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Mihaela Kotnik

2382 MISLINJA, Zavrçe 40

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, angleçŸina, nemçŸina

Delati si §elim predvsem v osnovni ali srednji çoli, jezikovnih teŸajih.
Sem çtudentka angleçkega in nemçkega jezika na Pedagoçki fakulteti v Mariboru ter uspeçno konŸujem Ÿetrti letnik.

Moja pot Zoisove çtipendistke se je zaŸela ob vpisu na gimnazijo na Ravnah, leta 1988. Bila sem pridna uŸenka in sem vse letnike konŸala s prav dobrim, zakljuŸni izpit pa z odliŸnim uspehom.V gimnazijskih letih sem se ukvarjala predvsem z dejavnostmi, ki so bile povezane z literaturo in jeziki, zato sem se po konŸani gimnaziji odloŸila za çtudij jezikov na Pedagoçki fakulteti v Mariboru. Doslej sem uspeçno opravila vse potrebne izpite in pedagoçko prakso na osnovni in srednji çoli. ætudij jezikov zahteva poleg rednih obveznosti tudi spopolnjevanje v tujini. Moje spopolnjevanje je bilo predvsem na podroŸju nemçkega jezika. Pedagoçka fakulteta omogoŸa dobrim çtudentom, da enkrat na teden obiskujejo predavanja na prevajalskem institutu Univerze Karla Franca (Karl Franzens Universit"t) v Gradcu. Tako sem bila dva semestra vpisana kot izredna çtudentka tega instituta in se seznanila tudi z naŸinom pouŸevanja jezikov v tujini. Lani mi je avstrijsko ministrstvo namenilo çtipendijo za enomeseŸni teŸaj nemçkega jezika na Dunaju, in tam sem spopolnila znanje nemçkega jezika. Septembra sem se udele§ila tudi slovensko-avstrijskega kolegija v Piranu, ki ga prireja graçki prevajalski institut in je namenjen predvsem zblizevanju in povezovanju mladih in manj mladih iz obeh dr§av.

Poleg vseh obveznosti se ukvarjam tudi z inçtruiranjem, trenutno pa pouŸujem deset ur na teden angleçki jezik na Osnovni çoli Lovrenc na Pohorju.

Za letoçnje leto naŸrtujem, da se bom kot Ÿlanica AEGEE-ja udele§ila nekaterih çtudentskih konferenc, na eni izmed njih, ki bo potekala v Mariboru, pa nameravam sodelovati kot voditeljica skupine. PriŸakujem tudi odobritev çtipendije avstrijskega ministrstva, ki je namenjena pisanju diplomske naloge v tujini.

¦e od otroçkih let me navduçuje poklic uŸitelja, zato si po konŸanem çtudiju (predvidoma leta1997 ali 1998) §elim pouŸevati jezike na osnovni ali srednji çoli, veselilo pa bi me tudi delo na jezikovnih teŸajih.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96287y.htm