* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Primo` Mla~nik

2383 [MARTNO PRI SLOVENJ GRADCU, Legen 49
Telefon: (0602) 53 043

Fakulteta za strojni{tvo v Mariboru in Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, energetika-procesno strojni{tvo in vi{je{olski {tudij marketinga

[tudij bom predvidoma kon~al julija 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju strojni{tva, tehni~nih storitev, zastopanja in prodaje izdelkov (kot samostojni konstruktor, zastopnik, tehni~ni sodelavec).
Osnovno {olo sem obiskoval v [martnem pri Slovenj Gradcu in jo vsa leta kon~eval z odliko. @e od nekdaj sem se zelo zanimal za tehniko, in v osnovni {oli sem se udele`il {tevilnih tekmovanj v znanju matematike, fizike, kemije, vzgoje v cestnem prometu in si pridobil veliko priznanj. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo strojno kovinarsko {olo Ravne na Koro{kem. Samostojno sem posku{al konstruirati in iskati nekatere re{itve iz strojni{tva. Pri tem so me zelo spodbujali u~itelji, in mi pomagali z marsikaterim dobrim nasvetom. Resneje sem se za~el ukvarjati tudi z ra~unalni{tvom, in si s tem pri u~enju zelo pomagal.

Vsa {tiri leta sem kon~eval z odliko, po kon~anem {olanju pa sem se vpisal na Tehni{ko fakulteto Maribor, Oddelek za strojni{tvo. [tudij sem vzel kot na~in `ivljenja in videl v njem edino pravo pot svojega spopolnjevanja in napredovanja. Med samim {tudijem sem se odlo~il za smer energetika - procesno strojni{tvo. Menim, da je prav podro~je energetike {e nepopisana stran tehnike, in rad bi s svojim znanjem, kolikor bo mogo~e, zapolnil to praznino. Sam {tudij mi odpira {tevilne nove poglede in prijeme, k re{evanju problemov prakse, ki pa so ~edalje bolj zapleteni in zahtevajo res visoko raven znanja. Poglobljeno pa sem se odlo~il za {tudij energetskih sistemov in naprav, ter ogrevalne in klimatizacijske tehnike. Povpre~je mojih ocen dozdaj{njega {tudija je 8,5 .

Menim, da potrebuje ~lovek neko integralno znanje ve~ razli~nih podro~ij, zato sem se odlo~il, da se bom ob {tudiju strojni{tva, vpisal {e na Ekonomsko-poslovno fakulteto Maribor. S {tudijem ekonomije `elim spoznati re~i, ki bi mi pripomogle k bolj ustvarjalnemu in produktivnemu delu, v tem pa vidim tudi mo`nost za bolj{o zaposlitev. [e naprej bom spopolnjeval znanje tujih jezikov.Obe fakulteti nameravam kon~ati so~asno, do konca prihodnjega {olskega leta.

@elje in vizija moje zaposlitve so v dinami~nem in ustvarjalnem podjetju, ki bi mi omogo~alo vsestranski razvoj in napredovanje, tako da bi ~im bolje pripomogel k razvoju in uspe{nosti podjetja, kjer bom zaposlen. Sem zelo komunikativna, dinami~na in hitro prilagodljiva oseba, zato me vsakdanje prilagajanje ali morebitno terensko delo sploh ne bi motilo, temve~ veselilo. Kot {tudent opravljam tudi razna dela s podro~ja prodaje in predstavitve, s tem pa si nabiram dobre izku{nje za nadaljnje delo.

Upam, da bom s tak{no izobrazbo in znanjem izpolnil svoja in va{a pri~akovanja, spo{tovani delodajalec, in ~im bolje pripomogel k svojemu in va{emu napredku.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96286y.htm