* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Primo§ MlaŸnik

2383 æMARTNO PRI SLOVENJ GRADCU, Legen 49
Telefon: (0602) 53 043

Fakulteta za strojniçtvo v Mariboru in Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, energetika-procesno strojniçtvo in viçjeçolski çtudij marketinga

ætudij bom predvidoma konŸal julija 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju strojniçtva, tehniŸnih storitev, zastopanja in prodaje izdelkov (kot samostojni konstruktor, zastopnik, tehniŸni sodelavec).
Osnovno çolo sem obiskoval v æmartnem pri Slovenj Gradcu in jo vsa leta konŸeval z odliko. ¦e od nekdaj sem se zelo zanimal za tehniko, in v osnovni çoli sem se udele§il çtevilnih tekmovanj v znanju matematike, fizike, kemije, vzgoje v cestnem prometu in si pridobil veliko priznanj. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo strojno kovinarsko çolo Ravne na Koroçkem. Samostojno sem poskuçal konstruirati in iskati nekatere reçitve iz strojniçtva. Pri tem so me zelo spodbujali uŸitelji, in mi pomagali z marsikaterim dobrim nasvetom. Resneje sem se zaŸel ukvarjati tudi z raŸunalniçtvom, in si s tem pri uŸenju zelo pomagal.

Vsa çtiri leta sem konŸeval z odliko, po konŸanem çolanju pa sem se vpisal na Tehniçko fakulteto Maribor, Oddelek za strojniçtvo. ætudij sem vzel kot naŸin §ivljenja in videl v njem edino pravo pot svojega spopolnjevanja in napredovanja. Med samim çtudijem sem se odloŸil za smer energetika - procesno strojniçtvo. Menim, da je prav podroŸje energetike çe nepopisana stran tehnike, in rad bi s svojim znanjem, kolikor bo mogoŸe, zapolnil to praznino. Sam çtudij mi odpira çtevilne nove poglede in prijeme, k reçevanju problemov prakse, ki pa so Ÿedalje bolj zapleteni in zahtevajo res visoko raven znanja. Poglobljeno pa sem se odloŸil za çtudij energetskih sistemov in naprav, ter ogrevalne in klimatizacijske tehnike. PovpreŸje mojih ocen dozdajçnjega çtudija je 8,5 .

Menim, da potrebuje Ÿlovek neko integralno znanje veŸ razliŸnih podroŸij, zato sem se odloŸil, da se bom ob çtudiju strojniçtva, vpisal çe na Ekonomsko-poslovno fakulteto Maribor. S çtudijem ekonomije §elim spoznati reŸi, ki bi mi pripomogle k bolj ustvarjalnemu in produktivnemu delu, v tem pa vidim tudi mo§nost za boljço zaposlitev. æe naprej bom spopolnjeval znanje tujih jezikov.Obe fakulteti nameravam konŸati soŸasno, do konca prihodnjega çolskega leta.

¦elje in vizija moje zaposlitve so v dinamiŸnem in ustvarjalnem podjetju, ki bi mi omogoŸalo vsestranski razvoj in napredovanje, tako da bi Ÿim bolje pripomogel k razvoju in uspeçnosti podjetja, kjer bom zaposlen. Sem zelo komunikativna, dinamiŸna in hitro prilagodljiva oseba, zato me vsakdanje prilagajanje ali morebitno terensko delo sploh ne bi motilo, temveŸ veselilo. Kot çtudent opravljam tudi razna dela s podroŸja prodaje in predstavitve, s tem pa si nabiram dobre izkuçnje za nadaljnje delo.

Upam, da bom s takçno izobrazbo in znanjem izpolnil svoja in vaça priŸakovanja, spoçtovani delodajalec, in Ÿim bolje pripomogel k svojemu in vaçemu napredku.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96286y.htm