* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Primož Mlačnik

2383 ŠMARTNO PRI SLOVENJ GRADCU, Legen 49
Telefon: (0602) 53 043

Fakulteta za strojništvo v Mariboru in Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, energetika-procesno strojništvo in višješolski študij marketinga

Študij bom predvidoma končal julija 1997. Delati si želim predvsem na področju strojništva, tehničnih storitev, zastopanja in prodaje izdelkov (kot samostojni konstruktor, zastopnik, tehnični sodelavec).
Osnovno šolo sem obiskoval v Šmartnem pri Slovenj Gradcu in jo vsa leta končeval z odliko. Že od nekdaj sem se zelo zanimal za tehniko, in v osnovni šoli sem se udeležil številnih tekmovanj v znanju matematike, fizike, kemije, vzgoje v cestnem prometu in si pridobil veliko priznanj. Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo strojno kovinarsko šolo Ravne na Koroškem. Samostojno sem poskušal konstruirati in iskati nekatere rešitve iz strojništva. Pri tem so me zelo spodbujali učitelji, in mi pomagali z marsikaterim dobrim nasvetom. Resneje sem se začel ukvarjati tudi z računalništvom, in si s tem pri učenju zelo pomagal.

Vsa štiri leta sem končeval z odliko, po končanem šolanju pa sem se vpisal na Tehniško fakulteto Maribor, Oddelek za strojništvo. Študij sem vzel kot način življenja in videl v njem edino pravo pot svojega spopolnjevanja in napredovanja. Med samim študijem sem se odločil za smer energetika - procesno strojništvo. Menim, da je prav področje energetike še nepopisana stran tehnike, in rad bi s svojim znanjem, kolikor bo mogoče, zapolnil to praznino. Sam študij mi odpira številne nove poglede in prijeme, k reševanju problemov prakse, ki pa so čedalje bolj zapleteni in zahtevajo res visoko raven znanja. Poglobljeno pa sem se odločil za študij energetskih sistemov in naprav, ter ogrevalne in klimatizacijske tehnike. Povprečje mojih ocen dozdajšnjega študija je 8,5 .

Menim, da potrebuje človek neko integralno znanje več različnih področij, zato sem se odločil, da se bom ob študiju strojništva, vpisal še na Ekonomsko-poslovno fakulteto Maribor. S študijem ekonomije želim spoznati reči, ki bi mi pripomogle k bolj ustvarjalnemu in produktivnemu delu, v tem pa vidim tudi možnost za boljšo zaposlitev. Še naprej bom spopolnjeval znanje tujih jezikov.Obe fakulteti nameravam končati sočasno, do konca prihodnjega šolskega leta.

Želje in vizija moje zaposlitve so v dinamičnem in ustvarjalnem podjetju, ki bi mi omogočalo vsestranski razvoj in napredovanje, tako da bi čim bolje pripomogel k razvoju in uspešnosti podjetja, kjer bom zaposlen. Sem zelo komunikativna, dinamična in hitro prilagodljiva oseba, zato me vsakdanje prilagajanje ali morebitno terensko delo sploh ne bi motilo, temveč veselilo. Kot študent opravljam tudi razna dela s področja prodaje in predstavitve, s tem pa si nabiram dobre izkušnje za nadaljnje delo.

Upam, da bom s takšno izobrazbo in znanjem izpolnil svoja in vaša pričakovanja, spoštovani delodajalec, in čim bolje pripomogel k svojemu in vašemu napredku.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96286y.htm