* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Martin Harnik

2366 MUTA, Cesta na Sv. Primo` 36
Telefon: (0602) 63 534

Fakulteta za strojni{tvo v Mariboru, konstrukterstvo

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju konstruiranja ali razvoja.


Do petega razreda me je {olska pot vodila v doma~o mu{ko osnovno {olo, naslednja tri leta pa v sosednji kraj - Vuzenico. V kratkohla~nih letih sem se zelo rad podil z vrstniki za `ogo in osvojili smo marsikateri (ob~inski, obmo~ni) naslov v {portnih dejavnostih. Kot vedo`eljnemu pobalinu mi ni bilo treba dvakrat re~i da naj se poskusim tudi na tehni~nem podro~ju. Moje podro~je je bilo "lov na lisico", ali druga~e, amatersko radiogoniometriranje. [tirikrat sem se udele`il sre~anja mladih tehnikov ter v {tirih letih osvojil po eno prvo in drugo mesto v kategoriji KMT, ter prvo v kategoriji radioamaterjev, v Novem Sadu naslov dr`avnega prvaka v kategoriji mladi tehnik ter v @abljaku (^rna gora) drugo mesto v kategoriji radioamaterjev. Vsekakor u~enja nisem zanemarjal, poleg tega da sem kon~al osnovno {olo z odliko, sem prejel tudi Teslovo priznanje (fizika) in ve~ Vegovih (matematika).

Po osnovni {oli me je pot zanesla v srednjo {olo na Ravne, na tedanjo naravoslovno-matemati~no smer. V teh pubertetnih letih sem veliko deloval v taborni{ki organizaciji in delu z mladimi, s skupnimi mo~mi smo organizirali marsikatero akcijo. To so bila tudi leta, ko sem si za~el slu`iti prve tolarje v obratovalnici in`. A. [rajnerja Hydroservis.

Po uspe{no kon~ani srednji {oli sem se vpisal na Tehni{ko fakulteto v Mariboru, smer strojni{tvo, zdaj obiskujem ~etrti letnik smer konstrukterstvo in gradnja strojev - konstrukcije. Znanje sem utrjeval v malih obratovalnicah, predvsem pri in`. A. [rajnerju, ki mi je dajal vso strokovno pomo~. Tako lahko re~em, da imam kar nekaj izku{enj, vendar {e zdale~ ne dovolj, kot bi bilo potrebno za mladega konstrukterja. Dela brez ra~unalnika si danes skorajda ne moremo zamisliti, zato veliko delam s programom Autocad, poznam pa tudi Genius in Ideas, ki omogo~a modeliranje 3 D. Poleg tega delam tudi kot promotor na mejnem prehodu ter si tako poleg zaslu`ka spopolnjujem nem{ki in angle{ki jezik.

Po diplomi se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem okolju, ki bi mi omogo~alo vsestranski razvoj in napredek. V moji stroki je zelo pomembno timsko delo, zato si `elim delati z motiviranimi, zavzetimi ljudmi. Sam se bom trudil in po najbolj{ih mo~eh pripomogel k uspehu podjetja. Da bi delo ~im bolje opravljal, sem se pripravljen tudi stalno izobra`evati in usposabljati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96283y.htm