* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Martin Harnik

2366 MUTA, Cesta na Sv. Primo§ 36
Telefon: (0602) 63 534

Fakulteta za strojniçtvo v Mariboru, konstrukterstvo

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju konstruiranja ali razvoja.


Do petega razreda me je çolska pot vodila v domaŸo muçko osnovno çolo, naslednja tri leta pa v sosednji kraj - Vuzenico. V kratkohlaŸnih letih sem se zelo rad podil z vrstniki za §ogo in osvojili smo marsikateri (obŸinski, obmoŸni) naslov v çportnih dejavnostih. Kot vedo§eljnemu pobalinu mi ni bilo treba dvakrat reŸi da naj se poskusim tudi na tehniŸnem podroŸju. Moje podroŸje je bilo "lov na lisico", ali drugaŸe, amatersko radiogoniometriranje. ætirikrat sem se udele§il sreŸanja mladih tehnikov ter v çtirih letih osvojil po eno prvo in drugo mesto v kategoriji KMT, ter prvo v kategoriji radioamaterjev, v Novem Sadu naslov dr§avnega prvaka v kategoriji mladi tehnik ter v ¦abljaku (¬rna gora) drugo mesto v kategoriji radioamaterjev. Vsekakor uŸenja nisem zanemarjal, poleg tega da sem konŸal osnovno çolo z odliko, sem prejel tudi Teslovo priznanje (fizika) in veŸ Vegovih (matematika).

Po osnovni çoli me je pot zanesla v srednjo çolo na Ravne, na tedanjo naravoslovno-matematiŸno smer. V teh pubertetnih letih sem veliko deloval v taborniçki organizaciji in delu z mladimi, s skupnimi moŸmi smo organizirali marsikatero akcijo. To so bila tudi leta, ko sem si zaŸel slu§iti prve tolarje v obratovalnici in§. A. ærajnerja Hydroservis.

Po uspeçno konŸani srednji çoli sem se vpisal na Tehniçko fakulteto v Mariboru, smer strojniçtvo, zdaj obiskujem Ÿetrti letnik smer konstrukterstvo in gradnja strojev - konstrukcije. Znanje sem utrjeval v malih obratovalnicah, predvsem pri in§. A. ærajnerju, ki mi je dajal vso strokovno pomoŸ. Tako lahko reŸem, da imam kar nekaj izkuçenj, vendar çe zdaleŸ ne dovolj, kot bi bilo potrebno za mladega konstrukterja. Dela brez raŸunalnika si danes skorajda ne moremo zamisliti, zato veliko delam s programom Autocad, poznam pa tudi Genius in Ideas, ki omogoŸa modeliranje 3 D. Poleg tega delam tudi kot promotor na mejnem prehodu ter si tako poleg zaslu§ka spopolnjujem nemçki in angleçki jezik.

Po diplomi se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem okolju, ki bi mi omogoŸalo vsestranski razvoj in napredek. V moji stroki je zelo pomembno timsko delo, zato si §elim delati z motiviranimi, zavzetimi ljudmi. Sam se bom trudil in po najboljçih moŸeh pripomogel k uspehu podjetja. Da bi delo Ÿim bolje opravljal, sem se pripravljen tudi stalno izobra§evati in usposabljati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96283y.htm