* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Martin Harnik

2366 MUTA, Cesta na Sv. Primož 36
Telefon: (0602) 63 534

Fakulteta za strojništvo v Mariboru, konstrukterstvo

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju konstruiranja ali razvoja.


Do petega razreda me je šolska pot vodila v domačo muško osnovno šolo, naslednja tri leta pa v sosednji kraj - Vuzenico. V kratkohlačnih letih sem se zelo rad podil z vrstniki za žogo in osvojili smo marsikateri (občinski, območni) naslov v športnih dejavnostih. Kot vedoželjnemu pobalinu mi ni bilo treba dvakrat reči da naj se poskusim tudi na tehničnem področju. Moje področje je bilo "lov na lisico", ali drugače, amatersko radiogoniometriranje. Štirikrat sem se udeležil srečanja mladih tehnikov ter v štirih letih osvojil po eno prvo in drugo mesto v kategoriji KMT, ter prvo v kategoriji radioamaterjev, v Novem Sadu naslov državnega prvaka v kategoriji mladi tehnik ter v Žabljaku (Črna gora) drugo mesto v kategoriji radioamaterjev. Vsekakor učenja nisem zanemarjal, poleg tega da sem končal osnovno šolo z odliko, sem prejel tudi Teslovo priznanje (fizika) in več Vegovih (matematika).

Po osnovni šoli me je pot zanesla v srednjo šolo na Ravne, na tedanjo naravoslovno-matematično smer. V teh pubertetnih letih sem veliko deloval v taborniški organizaciji in delu z mladimi, s skupnimi močmi smo organizirali marsikatero akcijo. To so bila tudi leta, ko sem si začel služiti prve tolarje v obratovalnici inž. A. Šrajnerja Hydroservis.

Po uspešno končani srednji šoli sem se vpisal na Tehniško fakulteto v Mariboru, smer strojništvo, zdaj obiskujem četrti letnik smer konstrukterstvo in gradnja strojev - konstrukcije. Znanje sem utrjeval v malih obratovalnicah, predvsem pri inž. A. Šrajnerju, ki mi je dajal vso strokovno pomoč. Tako lahko rečem, da imam kar nekaj izkušenj, vendar še zdaleč ne dovolj, kot bi bilo potrebno za mladega konstrukterja. Dela brez računalnika si danes skorajda ne moremo zamisliti, zato veliko delam s programom Autocad, poznam pa tudi Genius in Ideas, ki omogoča modeliranje 3 D. Poleg tega delam tudi kot promotor na mejnem prehodu ter si tako poleg zaslužka spopolnjujem nemški in angleški jezik.

Po diplomi se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem okolju, ki bi mi omogočalo vsestranski razvoj in napredek. V moji stroki je zelo pomembno timsko delo, zato si želim delati z motiviranimi, zavzetimi ljudmi. Sam se bom trudil in po najboljših močeh pripomogel k uspehu podjetja. Da bi delo čim bolje opravljal, sem se pripravljen tudi stalno izobraževati in usposabljati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96283y.htm