* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Danilo Rupnik

2000 MARIBOR, Koroçka cesta 122
Telefon: (062) 28 075

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

ætudij bom predvidoma konŸal oktobra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju mednarodne menjave (uvozno-izvozni posli), na finanŸnem podroŸju (investicijske dru§be, borza).
Osnovno çolo Pre§ihovega Voranca sem konŸal v Mariboru z odliŸnim uspehom. Nato sem obiskoval Drugo gimnazijo v Mariboru (naravoslovno-matematiŸna smer). Srednjo çolo sem konŸal s prav dobrim uspehom in se vpisal na Ekonomsko-poslovno fakulteto. KonŸujem Ÿetrti letnik in bom diplomiral do oktobra 1997.

Poleg çtudija me zelo zanimajo tudi jeziki. V srednji çoli sem pridobil dobro znanje angleçŸine in nemçŸine, dodatno strokovno znanje pa tudi na fakulteti.

Hrvaçki jezik obvladam delno, uŸim se italijançŸino, prihodnje leto pa bom obiskoval çe teŸaje francoçŸine in (ali) çpançŸine.

Znanje nemçŸine sem spopolnjeval tudi na poletni çoli mednarodnih trgovinskih odnosov Alpe-Adria v Portoro§u, ki je potekal v nemçŸini, prav tako pa na seminarju o Evropi v Bad Marienbergu v NemŸiji.

Doslej sem opravljal prilo§nostna dela, najveŸ sem inçtruiral nemçŸino in angleçŸino, delal sem tudi v Poskusnem sadjarskem centru GaŸnik, pomagal pri selitvah, organizaciji srednjeçolskih zabav, delal kot natakar in opravljal razliŸna dela z raŸunalnikom. V prostem Ÿasu se veliko ukvarjam s çportom, z glasbo in raŸunalniçtvom.

¦e od osnovne çole se ukvarjam z raŸunalniçtvom, obvladam delo z raŸunalnikom v okoljih DOS in Windows. Pri tem sem si pridobil veliko izkuçenj, zato lahko tudi hitro dojamem novosti (npr. delo z novimi programi) in spremljam razvoj te panoge.

Na Blagovni borzi v Ljubljani sem obiskoval seminar terminskega trgovanja in tudi opravil izpit za borznega posrednika. Po plaŸilu denarnega zneska (Ÿlanarine) bom pridobil licenco za opravljanje posredniçkih storitev na borzi. Sodeloval sem na Malem borznem seminarju o Ljubljanski borzi vrednostnih papirjev in Terminski borzi Ljubljana ter tako pridobil dodatno znanje o mo§nostih vlaganja v Sloveniji.

Ker çe nisem odslu§il vojaçŸine, bom to storil leta 1997, po opravljenem pripravniçtvu in nekaj letih delovnih izkuçenj bom najverjetneje nadaljeval izobra§evanje, vendar se çe nisem odloŸil za magistrski program. Tudi v prihodnosti nameravam spopolnjevati znanje tujih jezikov, ekonomije in raŸunalniçtva.

Zanima me predvsem delo v zunanji trgovini (v uvoznem in izvoznem podjetju) in financah (delo v banki, investicijski dru§bi, borzi), zato bi se sprva §elel zaposliti v podjetju, ki deluje na teh podroŸjih in mi je pripravljeno ponuditi zanimivo in razgibano delo ter, Ÿe bo potrebno omogoŸiti dodatno izobra§evanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96282y.htm