* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Danilo Rupnik

2000 MARIBOR, Koroška cesta 122
Telefon: (062) 28 075

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, mednarodna menjava

Študij bom predvidoma končal oktobra 1997. Delati si želim predvsem na področju mednarodne menjave (uvozno-izvozni posli), na finančnem področju (investicijske družbe, borza).
Osnovno šolo Prežihovega Voranca sem končal v Mariboru z odličnim uspehom. Nato sem obiskoval Drugo gimnazijo v Mariboru (naravoslovno-matematična smer). Srednjo šolo sem končal s prav dobrim uspehom in se vpisal na Ekonomsko-poslovno fakulteto. Končujem četrti letnik in bom diplomiral do oktobra 1997.

Poleg študija me zelo zanimajo tudi jeziki. V srednji šoli sem pridobil dobro znanje angleščine in nemščine, dodatno strokovno znanje pa tudi na fakulteti.

Hrvaški jezik obvladam delno, učim se italijanščino, prihodnje leto pa bom obiskoval še tečaje francoščine in (ali) španščine.

Znanje nemščine sem spopolnjeval tudi na poletni šoli mednarodnih trgovinskih odnosov Alpe-Adria v Portorožu, ki je potekal v nemščini, prav tako pa na seminarju o Evropi v Bad Marienbergu v Nemčiji.

Doslej sem opravljal priložnostna dela, največ sem inštruiral nemščino in angleščino, delal sem tudi v Poskusnem sadjarskem centru Gačnik, pomagal pri selitvah, organizaciji srednješolskih zabav, delal kot natakar in opravljal različna dela z računalnikom. V prostem času se veliko ukvarjam s športom, z glasbo in računalništvom.

Že od osnovne šole se ukvarjam z računalništvom, obvladam delo z računalnikom v okoljih DOS in Windows. Pri tem sem si pridobil veliko izkušenj, zato lahko tudi hitro dojamem novosti (npr. delo z novimi programi) in spremljam razvoj te panoge.

Na Blagovni borzi v Ljubljani sem obiskoval seminar terminskega trgovanja in tudi opravil izpit za borznega posrednika. Po plačilu denarnega zneska (članarine) bom pridobil licenco za opravljanje posredniških storitev na borzi. Sodeloval sem na Malem borznem seminarju o Ljubljanski borzi vrednostnih papirjev in Terminski borzi Ljubljana ter tako pridobil dodatno znanje o možnostih vlaganja v Sloveniji.

Ker še nisem odslužil vojaščine, bom to storil leta 1997, po opravljenem pripravništvu in nekaj letih delovnih izkušenj bom najverjetneje nadaljeval izobraževanje, vendar se še nisem odločil za magistrski program. Tudi v prihodnosti nameravam spopolnjevati znanje tujih jezikov, ekonomije in računalništva.

Zanima me predvsem delo v zunanji trgovini (v uvoznem in izvoznem podjetju) in financah (delo v banki, investicijski družbi, borzi), zato bi se sprva želel zaposliti v podjetju, ki deluje na teh področjih in mi je pripravljeno ponuditi zanimivo in razgibano delo ter, če bo potrebno omogočiti dodatno izobraževanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96282y.htm