* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Gorazd Bombek

2000 MARIBOR, Ulica Staneta Severja 14
Telefon: (062) 36 683
E-mail: gorazd.bombek@uni-mb.si

Fakulteta za strojni{tvo v Mariboru, procesno strojni{tvo

[tudij bom predvidoma kon~al 1997. Delati si `elim predvsem z energijami (ogrevalne in hladilne naprave), zgorevanjem, procesno tehniko.
Obiskoval sem Osnovno {olo Veljka Vlahovi~a v Mariboru. Sodeloval sem na tekmovanjih iz znanja matematike, fizike in kemije. Uvrstil sem se na republi{ko tekmovanje iz fizike, na drugih podro~jih pa na obmo~na ali ob~inska. Poleg tega sem {est let treniral plavanje, a brez vidnej{ih uspehov. Kot odli~njak nisem imel te`av z vpisom na Drugo gimnazijo v Mariboru. [e naprej sem sodeloval na tekmovanjih iz znanja matematike, fizike, kemije in logike. Uvrstil sem se na republi{ko tekmovanje iz znanja fizike in kemije, udele`il sem se tudi republi{kega sre~anja mladih raziskovalcev z raziskovalno nalogo iz fizike Merjenje majhnih kotnih hitrosti z laserskim `iroskopom.

Sodeloval sem pri prostovoljnem socialnem delu z osnovno{olci, ki so imeli te`ave v {oli. Tako sem si pridobil nekaj izku{enj pri prena{anju znanja na druge. ^etrti letnik sem kon~al z odli~nim uspehom in bil tako opro{~en zaklju~nega izpita.

Ko sem se odlo~al o {tudiju, sem izbiral med fiziko in strojni{tvom. Odlo~il sem se za {tudij strojni{tva na Tehni{ki fakulteti v Mariboru (zdaj Fakulteta za strojni{tvo Maribor ). Sem v ~etrtem letniku, smer procesno stojni{tvo, kjer se zelo tesno povezuje znanje iz podro~ij fizike, kemije in matematike. Seveda ne gre brez ra~unali{tva. Za programiranje najve~ uporabljamo fortran, priu~il pa sem se tudi uporabi acada in worda. Moja povpre~na ocena izpitov in vaj je 8,5.

Doslej {e nisem bil redno zaposlen. Ob~asno delam po [tudentskem servisu. Ob koncu po~itnic vsako leto sodelujem pri organizaciji in delu mednarodne {tudentske konference v Mariboru. Tako se sre~ujem z mnogimi mladimi iz vse Evrope, poleg tega pa si tudi spopolnjujem znanje angle{~ine. Ta je zame zelo pomembna, saj je v tem jeziku napisane najve~ strokovne literature, in to je tudi razlog, da sem se udele`il te~ajev v Angliji. U~il sem se tudi nem{~ino, vendar jo obvladam le na pogovorni ravni.

Po diplomi si `elim delati v ustvarjalnem kolektivu. Najbolj bi me veselilo dinami~no delo povezano z energijami. ^e bi bilo potrebno, bi bil pripravljen oditi na delo ali usposabljanje v tujino, rad pa bi se vpisal tudi na podiplomski {tudij.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96280y.htm