* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Gorazd Bombek

2000 MARIBOR, Ulica Staneta Severja 14
Telefon: (062) 36 683
E-mail: gorazd.bombek@uni-mb.si

Fakulteta za strojništvo v Mariboru, procesno strojništvo

Študij bom predvidoma končal 1997. Delati si želim predvsem z energijami (ogrevalne in hladilne naprave), zgorevanjem, procesno tehniko.
Obiskoval sem Osnovno šolo Veljka Vlahoviča v Mariboru. Sodeloval sem na tekmovanjih iz znanja matematike, fizike in kemije. Uvrstil sem se na republiško tekmovanje iz fizike, na drugih področjih pa na območna ali občinska. Poleg tega sem šest let treniral plavanje, a brez vidnejših uspehov. Kot odličnjak nisem imel težav z vpisom na Drugo gimnazijo v Mariboru. Še naprej sem sodeloval na tekmovanjih iz znanja matematike, fizike, kemije in logike. Uvrstil sem se na republiško tekmovanje iz znanja fizike in kemije, udeležil sem se tudi republiškega srečanja mladih raziskovalcev z raziskovalno nalogo iz fizike Merjenje majhnih kotnih hitrosti z laserskim žiroskopom.

Sodeloval sem pri prostovoljnem socialnem delu z osnovnošolci, ki so imeli težave v šoli. Tako sem si pridobil nekaj izkušenj pri prenašanju znanja na druge. Četrti letnik sem končal z odličnim uspehom in bil tako oproščen zaključnega izpita.

Ko sem se odločal o študiju, sem izbiral med fiziko in strojništvom. Odločil sem se za študij strojništva na Tehniški fakulteti v Mariboru (zdaj Fakulteta za strojništvo Maribor ). Sem v četrtem letniku, smer procesno stojništvo, kjer se zelo tesno povezuje znanje iz področij fizike, kemije in matematike. Seveda ne gre brez računalištva. Za programiranje največ uporabljamo fortran, priučil pa sem se tudi uporabi acada in worda. Moja povprečna ocena izpitov in vaj je 8,5.

Doslej še nisem bil redno zaposlen. Občasno delam po Študentskem servisu. Ob koncu počitnic vsako leto sodelujem pri organizaciji in delu mednarodne študentske konference v Mariboru. Tako se srečujem z mnogimi mladimi iz vse Evrope, poleg tega pa si tudi spopolnjujem znanje angleščine. Ta je zame zelo pomembna, saj je v tem jeziku napisane največ strokovne literature, in to je tudi razlog, da sem se udeležil tečajev v Angliji. Učil sem se tudi nemščino, vendar jo obvladam le na pogovorni ravni.

Po diplomi si želim delati v ustvarjalnem kolektivu. Najbolj bi me veselilo dinamično delo povezano z energijami. Če bi bilo potrebno, bi bil pripravljen oditi na delo ali usposabljanje v tujino, rad pa bi se vpisal tudi na podiplomski študij.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96280y.htm