* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Petra Brodnik

2204 MIKLAV@ NA DRAVSKEM POLJU, Pipanova 11
Telefon: (062) 692 500

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, ban~ni{tvo in finance

[tudij bom predvidoma kon~ala decembra 1996. Delati si `elim predvsem v banki, zavarovalnici ali kaki drugi finan~ni instituciji. Zanima me delo revizorja ali delo z vrednostnimi papirji..
@e s petimi leti sem za~ela trenirati plavanje pri mariborskem plavalnem klubu Branik. Prvih pet let osnovne {ole sem obiskovala celodnevno Osnovno {olo Borcev za severno mejo v Mariboru, nato pa sem se prepisala na Osnovno {olo Draga Kobala, prav tako v Mariboru.

Ves prosti ~as sem namenila plavanju, in pri tem sem dosegala lepe uspehe.V svoji kategoriji sem bila {estkrat prvakinja tedanje SFRJ in nekajkrat prvakinja Republike Slovenije. Bila sem tudi na mnogih mednarodnih tekmovanjih. V ~lanski kategoriji je bila moja najbolj{a uvrstitev peto mesto v SFRJ, ko mi je bilo le trinajst let. Pri {tirinajstih sem morala zaradi bolezni aktivno udele`bo v tem {portu opustiti. Kljub temu sem ve~ino prostega ~asa {e zmerom namenjala plavanju. V srednji {oli sem v hitrostnem potapljanju tekmovala za mariborski potaplja{ki klub. Tam sem dosegla dvakrat drugo mesto in nekajkrat tretje mesto na prvenstvu Republike Slovenije. Ob tem sem pou~evala plavanje v Plavalnem klubu Branik. Naredila sem tudi izpite iz prve pomo~i za re{evalce, izpit za voditeljico plavanja ter strokovni izpit za trenerja.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko {olo v Mariboru, saj me je ekonomija `e takrat zanimala. Kon~ala sem jo s prav dobrim uspehom. Dejavna sem bila tudi v drugih ob{olskih dejavnostih. Bila sem ~lanica {olske skupine za ekologijo, obiskala sem nekaj seminarjev ekologov in se udele`evala prostovoljnih akcij na tem podro~ju. S so{olkami smo napisale tudi raziskovalno nalogo na temo Religija in srednje{olci, in z njo dosegle prvo mesto tako na {tajerskem obmo~ju, kot tudi na republi{ki ravni. Posredno sem sodelovala tudi pri drugi raziskovalni nalogi iz ekonomije, in sicer o vrednostnih papirjih.

Po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Pri {tudiju sem veliko uporabljala ra~unalnik in si tako pridobila temeljno znanje. Ob {tudiju sem veliko delala na Ministrstvu za finance - Republi{ki upravi za javne prihodke, izpostava Maribor-Pesnica-Ru{e in si pridobila precej prakti~nega znanja.

Med {tudijem sem obiskovala intenzivni te~aj nem{kega jezika in ga kon~ala z odli~nim uspehom. Sama sem se spopolnjevala tudi v angle{kem jeziku in to znanje v praksi uporabljala na potovanjih. Tudi ta so mi prinesla nekaj izku{enj.

Zdaj kon~ujem ~etrti letnik, na~rtujem pa, da bom diplomirala {e letos. Septembra se bom udele`ila seminarja o terminskih pogodbah na Blagovni borzi v Ljubljani in napravila izpit za borznega posrednika. Vpisati nameravam tudi podiplomski {tudij, vendar bi si rada prej pridobila {e nekaj izku{enj in {ele nato {tudirala ob delu. Vsekakor bi nadaljevala v finan~ni smeri. V spopolnjevanju na vseh podro~jih vidim izziv, in si bom za to prizadevala tudi v prihodnje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96279y.htm