* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Petra Brodnik

2204 MIKLAV¦ NA DRAVSKEM POLJU, Pipanova 11
Telefon: (062) 692 500

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, banŸniçtvo in finance

ætudij bom predvidoma konŸala decembra 1996. Delati si §elim predvsem v banki, zavarovalnici ali kaki drugi finanŸni instituciji. Zanima me delo revizorja ali delo z vrednostnimi papirji..
¦e s petimi leti sem zaŸela trenirati plavanje pri mariborskem plavalnem klubu Branik. Prvih pet let osnovne çole sem obiskovala celodnevno Osnovno çolo Borcev za severno mejo v Mariboru, nato pa sem se prepisala na Osnovno çolo Draga Kobala, prav tako v Mariboru.

Ves prosti Ÿas sem namenila plavanju, in pri tem sem dosegala lepe uspehe.V svoji kategoriji sem bila çestkrat prvakinja tedanje SFRJ in nekajkrat prvakinja Republike Slovenije. Bila sem tudi na mnogih mednarodnih tekmovanjih. V Ÿlanski kategoriji je bila moja najboljça uvrstitev peto mesto v SFRJ, ko mi je bilo le trinajst let. Pri çtirinajstih sem morala zaradi bolezni aktivno udele§bo v tem çportu opustiti. Kljub temu sem veŸino prostega Ÿasa çe zmerom namenjala plavanju. V srednji çoli sem v hitrostnem potapljanju tekmovala za mariborski potapljaçki klub. Tam sem dosegla dvakrat drugo mesto in nekajkrat tretje mesto na prvenstvu Republike Slovenije. Ob tem sem pouŸevala plavanje v Plavalnem klubu Branik. Naredila sem tudi izpite iz prve pomoŸi za reçevalce, izpit za voditeljico plavanja ter strokovni izpit za trenerja.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko çolo v Mariboru, saj me je ekonomija §e takrat zanimala. KonŸala sem jo s prav dobrim uspehom. Dejavna sem bila tudi v drugih obçolskih dejavnostih. Bila sem Ÿlanica çolske skupine za ekologijo, obiskala sem nekaj seminarjev ekologov in se udele§evala prostovoljnih akcij na tem podroŸju. S soçolkami smo napisale tudi raziskovalno nalogo na temo Religija in srednjeçolci, in z njo dosegle prvo mesto tako na çtajerskem obmoŸju, kot tudi na republiçki ravni. Posredno sem sodelovala tudi pri drugi raziskovalni nalogi iz ekonomije, in sicer o vrednostnih papirjih.

Po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Pri çtudiju sem veliko uporabljala raŸunalnik in si tako pridobila temeljno znanje. Ob çtudiju sem veliko delala na Ministrstvu za finance - Republiçki upravi za javne prihodke, izpostava Maribor-Pesnica-Ruçe in si pridobila precej praktiŸnega znanja.

Med çtudijem sem obiskovala intenzivni teŸaj nemçkega jezika in ga konŸala z odliŸnim uspehom. Sama sem se spopolnjevala tudi v angleçkem jeziku in to znanje v praksi uporabljala na potovanjih. Tudi ta so mi prinesla nekaj izkuçenj.

Zdaj konŸujem Ÿetrti letnik, naŸrtujem pa, da bom diplomirala çe letos. Septembra se bom udele§ila seminarja o terminskih pogodbah na Blagovni borzi v Ljubljani in napravila izpit za borznega posrednika. Vpisati nameravam tudi podiplomski çtudij, vendar bi si rada prej pridobila çe nekaj izkuçenj in çele nato çtudirala ob delu. Vsekakor bi nadaljevala v finanŸni smeri. V spopolnjevanju na vseh podroŸjih vidim izziv, in si bom za to prizadevala tudi v prihodnje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96279y.htm