* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Petra Brodnik

2204 MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU, Pipanova 11
Telefon: (062) 692 500

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, bančništvo in finance

Študij bom predvidoma končala decembra 1996. Delati si želim predvsem v banki, zavarovalnici ali kaki drugi finančni instituciji. Zanima me delo revizorja ali delo z vrednostnimi papirji..
Že s petimi leti sem začela trenirati plavanje pri mariborskem plavalnem klubu Branik. Prvih pet let osnovne šole sem obiskovala celodnevno Osnovno šolo Borcev za severno mejo v Mariboru, nato pa sem se prepisala na Osnovno šolo Draga Kobala, prav tako v Mariboru.

Ves prosti čas sem namenila plavanju, in pri tem sem dosegala lepe uspehe.V svoji kategoriji sem bila šestkrat prvakinja tedanje SFRJ in nekajkrat prvakinja Republike Slovenije. Bila sem tudi na mnogih mednarodnih tekmovanjih. V članski kategoriji je bila moja najboljša uvrstitev peto mesto v SFRJ, ko mi je bilo le trinajst let. Pri štirinajstih sem morala zaradi bolezni aktivno udeležbo v tem športu opustiti. Kljub temu sem večino prostega časa še zmerom namenjala plavanju. V srednji šoli sem v hitrostnem potapljanju tekmovala za mariborski potapljaški klub. Tam sem dosegla dvakrat drugo mesto in nekajkrat tretje mesto na prvenstvu Republike Slovenije. Ob tem sem poučevala plavanje v Plavalnem klubu Branik. Naredila sem tudi izpite iz prve pomoči za reševalce, izpit za voditeljico plavanja ter strokovni izpit za trenerja.

Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Srednjo ekonomsko šolo v Mariboru, saj me je ekonomija že takrat zanimala. Končala sem jo s prav dobrim uspehom. Dejavna sem bila tudi v drugih obšolskih dejavnostih. Bila sem članica šolske skupine za ekologijo, obiskala sem nekaj seminarjev ekologov in se udeleževala prostovoljnih akcij na tem področju. S sošolkami smo napisale tudi raziskovalno nalogo na temo Religija in srednješolci, in z njo dosegle prvo mesto tako na štajerskem območju, kot tudi na republiški ravni. Posredno sem sodelovala tudi pri drugi raziskovalni nalogi iz ekonomije, in sicer o vrednostnih papirjih.

Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih sem se vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Pri študiju sem veliko uporabljala računalnik in si tako pridobila temeljno znanje. Ob študiju sem veliko delala na Ministrstvu za finance - Republiški upravi za javne prihodke, izpostava Maribor-Pesnica-Ruše in si pridobila precej praktičnega znanja.

Med študijem sem obiskovala intenzivni tečaj nemškega jezika in ga končala z odličnim uspehom. Sama sem se spopolnjevala tudi v angleškem jeziku in to znanje v praksi uporabljala na potovanjih. Tudi ta so mi prinesla nekaj izkušenj.

Zdaj končujem četrti letnik, načrtujem pa, da bom diplomirala še letos. Septembra se bom udeležila seminarja o terminskih pogodbah na Blagovni borzi v Ljubljani in napravila izpit za borznega posrednika. Vpisati nameravam tudi podiplomski študij, vendar bi si rada prej pridobila še nekaj izkušenj in šele nato študirala ob delu. Vsekakor bi nadaljevala v finančni smeri. V spopolnjevanju na vseh področjih vidim izziv, in si bom za to prizadevala tudi v prihodnje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96279y.htm