* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Ksenija Bartol

2311 HO^E, Prisojna 3
Telefon: (062) 611 092
E-mail: ksenija.bartol@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju finan~ne oz. poslovne matematike (v ban~ni{tvu, borzni{tvu ali zavarovalni{tvu), optimizacije algoritmov (povsod, kjer razvijajo ra~unalni{ke programe).
Osnovno {olo sem obiskovala v Ho~ah. V tem ~asu sem se udele`evala raznih tekmovanj (matematika, kemija, fizika, angle{~ina), in dosegla kar dobre uspehe, zlasti v matematiki in angle{~ini.

Po odli~no opravljeni osemletki sem se odlo~ila za vpis na Drugo gimnazijo Maribor, in na sprejemnih izpitih dosegla drugo mesto. Tudi na gimnaziji sem brez te`av z odliko opravljala {olske obveznosti, se udele`evala tekmovanj iz logike, matematike in angle{~ine. V logiki sem na tedanjem republi{kem tekmovanju leta 1989 dosegla osmo do deseto mesto.

Ukvarjala sem se tudi s poezijo, obiskovala sem {olo kreativnega pisanja, v zalo`bi Druge gimnazije smo izdali pesni{ko zbirko ve~ avtorjev z naslovom 'A ve{ ti, kuga, zakaj jaz pi{em', in objavljala v {olskem glasilu.

V tretjem letniku gimnazije sem bila mesec dni na gimnaziji v Oberwartu v Avstriji, tam sem se spopolnjevala {e v nem{~ini, poleti pa sem se s skupino nagrajenih dijakov mesta Maribor udele`ila tritedenskega te~aja angle{~ine v Bornemouthu v Angliji.

Gimnazijo sem kon~ala z odliko in bila s tem opro{~ena zaklju~nega izpita.

V {tudijskem letu 1992/93 sem se vpisala na fakulteto za matematiko in fiziko, smer uporabna matematika. Redno opravljanje {tudijskih obveznosti mi vzame precej ~asa, zato se je krog mojih ob{tudijskih dejavnosti skr~il.

[e zmeraj se ukvarjam s poezijo, nekaj pesmi sem objavila v almanahu Druge gimnazije, bila sem na dveh literarnih delavnicah v Piranu, z mentorjem Borisom A. Novakom in v Ljubljani pod vodstvom Uro{a Zupana.

Kadar le utegnem, potujem po Evropi, in tako sem spoznala London, ter si spopolnila angle{ko konverzacijo, in Pariz, tam sem si osve`ila znanje franco{~ine.

Na fakulteti sem poleg matemati~nega znanja in sistemati~nega razmi{ljanja pri obravnavi problemov pridobila tudi ra~unalni{ko znanje: programiranje v pascalu, C++, mathematici in nekaj uporabni{kega znanja o internetu, oknih, wordu.

Zdaj sem v ~etrtem letniku {tudija, najbolj ma zanimata verjetnost, uporaba verjetnostnega ra~una v poslovni in finan~ni matematiki, in algoritmi, kombinatori~na optimizacija.

Eno od teh dveh tem bom izbrala tudi za diplomsko nalogo, ne vem pa {e, kdaj bom kon~ala {tudij.

Z veseljem bi se {e dodatno specializirala in spopolnila, npr. v znanju tujih ali programskih jezikov.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96278y.htm