* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Ksenija Bartol

2311 HO¬E, Prisojna 3
Telefon: (062) 611 092
E-mail: ksenija.bartol@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju finanŸne oz. poslovne matematike (v banŸniçtvu, borzniçtvu ali zavarovalniçtvu), optimizacije algoritmov (povsod, kjer razvijajo raŸunalniçke programe).
Osnovno çolo sem obiskovala v HoŸah. V tem Ÿasu sem se udele§evala raznih tekmovanj (matematika, kemija, fizika, angleçŸina), in dosegla kar dobre uspehe, zlasti v matematiki in angleçŸini.

Po odliŸno opravljeni osemletki sem se odloŸila za vpis na Drugo gimnazijo Maribor, in na sprejemnih izpitih dosegla drugo mesto. Tudi na gimnaziji sem brez te§av z odliko opravljala çolske obveznosti, se udele§evala tekmovanj iz logike, matematike in angleçŸine. V logiki sem na tedanjem republiçkem tekmovanju leta 1989 dosegla osmo do deseto mesto.

Ukvarjala sem se tudi s poezijo, obiskovala sem çolo kreativnega pisanja, v zalo§bi Druge gimnazije smo izdali pesniçko zbirko veŸ avtorjev z naslovom 'A veç ti, kuga, zakaj jaz piçem', in objavljala v çolskem glasilu.

V tretjem letniku gimnazije sem bila mesec dni na gimnaziji v Oberwartu v Avstriji, tam sem se spopolnjevala çe v nemçŸini, poleti pa sem se s skupino nagrajenih dijakov mesta Maribor udele§ila tritedenskega teŸaja angleçŸine v Bornemouthu v Angliji.

Gimnazijo sem konŸala z odliko in bila s tem oproçŸena zakljuŸnega izpita.

V çtudijskem letu 1992/93 sem se vpisala na fakulteto za matematiko in fiziko, smer uporabna matematika. Redno opravljanje çtudijskih obveznosti mi vzame precej Ÿasa, zato se je krog mojih obçtudijskih dejavnosti skrŸil.

æe zmeraj se ukvarjam s poezijo, nekaj pesmi sem objavila v almanahu Druge gimnazije, bila sem na dveh literarnih delavnicah v Piranu, z mentorjem Borisom A. Novakom in v Ljubljani pod vodstvom Uroça Zupana.

Kadar le utegnem, potujem po Evropi, in tako sem spoznala London, ter si spopolnila angleçko konverzacijo, in Pariz, tam sem si osve§ila znanje francoçŸine.

Na fakulteti sem poleg matematiŸnega znanja in sistematiŸnega razmiçljanja pri obravnavi problemov pridobila tudi raŸunalniçko znanje: programiranje v pascalu, C++, mathematici in nekaj uporabniçkega znanja o internetu, oknih, wordu.

Zdaj sem v Ÿetrtem letniku çtudija, najbolj ma zanimata verjetnost, uporaba verjetnostnega raŸuna v poslovni in finanŸni matematiki, in algoritmi, kombinatoriŸna optimizacija.

Eno od teh dveh tem bom izbrala tudi za diplomsko nalogo, ne vem pa çe, kdaj bom konŸala çtudij.

Z veseljem bi se çe dodatno specializirala in spopolnila, npr. v znanju tujih ali programskih jezikov.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96278y.htm