* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Ksenija Bartol

2311 HOČE, Prisojna 3
Telefon: (062) 611 092
E-mail: ksenija.bartol@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem na področju finančne oz. poslovne matematike (v bančništvu, borzništvu ali zavarovalništvu), optimizacije algoritmov (povsod, kjer razvijajo računalniške programe).
Osnovno šolo sem obiskovala v Hočah. V tem času sem se udeleževala raznih tekmovanj (matematika, kemija, fizika, angleščina), in dosegla kar dobre uspehe, zlasti v matematiki in angleščini.

Po odlično opravljeni osemletki sem se odločila za vpis na Drugo gimnazijo Maribor, in na sprejemnih izpitih dosegla drugo mesto. Tudi na gimnaziji sem brez težav z odliko opravljala šolske obveznosti, se udeleževala tekmovanj iz logike, matematike in angleščine. V logiki sem na tedanjem republiškem tekmovanju leta 1989 dosegla osmo do deseto mesto.

Ukvarjala sem se tudi s poezijo, obiskovala sem šolo kreativnega pisanja, v založbi Druge gimnazije smo izdali pesniško zbirko več avtorjev z naslovom 'A veš ti, kuga, zakaj jaz pišem', in objavljala v šolskem glasilu.

V tretjem letniku gimnazije sem bila mesec dni na gimnaziji v Oberwartu v Avstriji, tam sem se spopolnjevala še v nemščini, poleti pa sem se s skupino nagrajenih dijakov mesta Maribor udeležila tritedenskega tečaja angleščine v Bornemouthu v Angliji.

Gimnazijo sem končala z odliko in bila s tem oproščena zaključnega izpita.

V študijskem letu 1992/93 sem se vpisala na fakulteto za matematiko in fiziko, smer uporabna matematika. Redno opravljanje študijskih obveznosti mi vzame precej časa, zato se je krog mojih obštudijskih dejavnosti skrčil.

Še zmeraj se ukvarjam s poezijo, nekaj pesmi sem objavila v almanahu Druge gimnazije, bila sem na dveh literarnih delavnicah v Piranu, z mentorjem Borisom A. Novakom in v Ljubljani pod vodstvom Uroša Zupana.

Kadar le utegnem, potujem po Evropi, in tako sem spoznala London, ter si spopolnila angleško konverzacijo, in Pariz, tam sem si osvežila znanje francoščine.

Na fakulteti sem poleg matematičnega znanja in sistematičnega razmišljanja pri obravnavi problemov pridobila tudi računalniško znanje: programiranje v pascalu, C++, mathematici in nekaj uporabniškega znanja o internetu, oknih, wordu.

Zdaj sem v četrtem letniku študija, najbolj ma zanimata verjetnost, uporaba verjetnostnega računa v poslovni in finančni matematiki, in algoritmi, kombinatorična optimizacija.

Eno od teh dveh tem bom izbrala tudi za diplomsko nalogo, ne vem pa še, kdaj bom končala študij.

Z veseljem bi se še dodatno specializirala in spopolnila, npr. v znanju tujih ali programskih jezikov.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96278y.htm