* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Renata Pleh

2270 ORMO@, Le{nica 4
Telefon: (062) 701 751

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za `ivilstvo, prehrana

[tudij bom predvidoma kon~ala oktobra 1997. Delati si `elim predvsem v mikrobiologiji, raziskovanju in eksperimentiranju, prehrani ~loveka (v posebnih `ivljenskih okoli{~inah in obdobjih).
[olanje sem za~ela na Osnovni {oli v Ormo`u in bila vseh osem let odli~njakinja. Sodelovala sem v raznih ob{olskih gibanjih in na nekaterih podro~jih dosegla vidne uspehe (Vegova priznanja za znanje iz matematike, Vesela {ola, ob~inska priznanja za dose`ke na {portnem podro~ju, pohvale za uspe{no delo v raznih kro`kih). Obiskovala sem glasbeno {olo in pevski zbor in imela kar nekaj javnih nastopov.

Dija{ka leta sem pre`ivela na naravoslovno-matemati~ni smeri gimnazije v Ljutomeru. Vsa leta sem imela odli~en uspeh in sem bila tako opro{~ena zaklju~nega izpita. Pripravila sem nekaj raziskovalnih nalog (iz matematike, biologije, kemije). Ker me je zanimalo tako naravoslovje kot dru`boslovje, je bila moja odlo~itev glede izbire {tudija zelo te`avna. Na koncu je prevladalo naravoslovje.

Tako sem se leta 1992 vpisala na Biotehni{ko fakulteto v Ljubljani, smer `ivilska tehnologija, in zdaj sem v ~etrtem letniku. Zanimajo me predvsem mikrobiologija, kemija in biotehnologija v `ivilskih procesih; raziskovanje in inovacije v `ivilski panogi; nasploh pa celotno podro~je prehrane (kar je empiri~no in kar {e ni utemeljeno). Zato sem kot izbirni predmet izbrala prehrano, za seminarsko nologo pa temo prehranjevanje v razli~nih `ivljenjskih obdobjih.

Aktivno obvladam dva tuja jezika, nem{~ino in angle{~ino, imam nekaj znanja iz ra~unalni{tva (v okoljih Windows in DOS) in {oferski izpit kategorije B.

Diplomirala bom predvidoma konec leta 1997. @elela bi se dodatno izobraziti {e v dru`boslovju in to znanje uskladiti s svojo usmeritvijo.

Upam da se bom lahko zaposlila v prijaznem okolju, kjer bo moje delo razgibano in mi bo odpiralo nove mo`nosti za ustvarjanje in sodelovanje z okolico. Od delodajalca pa pri~akujem strpnost in spo{tovanje. Sprejela bi delo v kraju stalnega bivali{~a ali zunaj njega, najraje pa v Ljubljani, kjer koli, samo da bo delo raznoliko, razgibano in bo omogo~alo potovanja.

Ker vem, da na{ izobra`evalni sistem ne daje zadostnega znanja, predvsem ne prakti~nega, in ker se zadeve v svetu zelo hitro spreminjajo, sem se pripravljena dodatno spopolnjevati in usposabljati, spremljati in sprejemati novosti ter se truditi za usklajene in kolektivne odnose s sodelavci.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96276y.htm