* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Renata Pleh

2270 ORMOŽ, Lešnica 4
Telefon: (062) 701 751

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za živilstvo, prehrana

Študij bom predvidoma končala oktobra 1997. Delati si želim predvsem v mikrobiologiji, raziskovanju in eksperimentiranju, prehrani človeka (v posebnih življenskih okoliščinah in obdobjih).
Šolanje sem začela na Osnovni šoli v Ormožu in bila vseh osem let odličnjakinja. Sodelovala sem v raznih obšolskih gibanjih in na nekaterih področjih dosegla vidne uspehe (Vegova priznanja za znanje iz matematike, Vesela šola, občinska priznanja za dosežke na športnem področju, pohvale za uspešno delo v raznih krožkih). Obiskovala sem glasbeno šolo in pevski zbor in imela kar nekaj javnih nastopov.

Dijaška leta sem preživela na naravoslovno-matematični smeri gimnazije v Ljutomeru. Vsa leta sem imela odličen uspeh in sem bila tako oproščena zaključnega izpita. Pripravila sem nekaj raziskovalnih nalog (iz matematike, biologije, kemije). Ker me je zanimalo tako naravoslovje kot družboslovje, je bila moja odločitev glede izbire študija zelo težavna. Na koncu je prevladalo naravoslovje.

Tako sem se leta 1992 vpisala na Biotehniško fakulteto v Ljubljani, smer živilska tehnologija, in zdaj sem v četrtem letniku. Zanimajo me predvsem mikrobiologija, kemija in biotehnologija v živilskih procesih; raziskovanje in inovacije v živilski panogi; nasploh pa celotno področje prehrane (kar je empirično in kar še ni utemeljeno). Zato sem kot izbirni predmet izbrala prehrano, za seminarsko nologo pa temo prehranjevanje v različnih življenjskih obdobjih.

Aktivno obvladam dva tuja jezika, nemščino in angleščino, imam nekaj znanja iz računalništva (v okoljih Windows in DOS) in šoferski izpit kategorije B.

Diplomirala bom predvidoma konec leta 1997. Želela bi se dodatno izobraziti še v družboslovju in to znanje uskladiti s svojo usmeritvijo.

Upam da se bom lahko zaposlila v prijaznem okolju, kjer bo moje delo razgibano in mi bo odpiralo nove možnosti za ustvarjanje in sodelovanje z okolico. Od delodajalca pa pričakujem strpnost in spoštovanje. Sprejela bi delo v kraju stalnega bivališča ali zunaj njega, najraje pa v Ljubljani, kjer koli, samo da bo delo raznoliko, razgibano in bo omogočalo potovanja.

Ker vem, da naš izobraževalni sistem ne daje zadostnega znanja, predvsem ne praktičnega, in ker se zadeve v svetu zelo hitro spreminjajo, sem se pripravljena dodatno spopolnjevati in usposabljati, spremljati in sprejemati novosti ter se truditi za usklajene in kolektivne odnose s sodelavci.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96276y.htm