* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Aleksandra Dobi~

1270 LITIJA, Cesta komandanta Staneta 3
Telefon: (061) 883 181

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finan~na

[tudij bom predvidoma kon~ala januarja 1997. Delati si `elim predvsem s tujino na podro~ju financ (nem{ki in angle{ki jezik), v financah, finan~nem in`eniringu, ban~ni{tvu.
Osnovno {olo Angela Besednjaka v Mariboru sem kon~ana z odli~nim uspehom. Udele`evala sem se tekmovanj iz kemije, matematike, fizike in slovenskega jezika. Uvrstila sem se na republi{ko tekmovanje iz kemije, na ob~inskem sem dosegla prvo mesto.

Zoisovo {tipendijo sem za~ela prejemati v prvem letniku Srednje ekonomske {ole v Mariboru, bila sem odli~njakinja in tri leta mlada raziskovalka: opravila sem {est raziskovalnih nalog iz sociologije, ekonomija, ekologije, angle{kega jezika. Udele`ila sem se nate~aja na republi{ki ravni, in za vse naloge iz sociologije in ekologije prejela nagrado. Tekmovala sem tudi iz znanja slovenskega in angle{kega jezika in se uvrstila na republi{ko tekmovanje.

Na vi{ji stopnji Ekonomske fakultete v Ljubljani sem diplomirala leta 1992, in pridobila naziv ekonomistke za denarni{tvo in finance.

Sem soustanoviteljica [tudentskega foruma, ki je organiziral sre~anja med {tudenti ekonomske fakultete in podjetji, pod mentorstvom prof. dr. Bogomirja Kova~a. Sodelovala sem pri {tudiji Tr`ne poti podjetja Javor, pod mentorstvom prof. dr. Tee Petrin (timska diplomska naloga). Diplomsko nalogo z naslovom Spontana privatizacija sem naredila pod mentorstvom prof. dr. Bogomirja Kova~a. Sem ~lanica Aieseca.

[tudij sem nadaljevala na visoko{olski stopnji po najnovej{em programu ekonomske fakultete, vpeljanem leta 1993/94.

Od tujih jezikov obvladam angle{~ino, nem{~ino in hrva{~ino.

Z ra~unalnikom delam v okolju Windovs (Winword 6.0, WordPerfect, Qpro, Lotus, WS).

In drugo znanje: strojepisje in vozni{ki izpit kategorije B.

Delovne izku{nje sem si pridobivala v administraciji in tajni{tvu v razli~nih podjetjih in javni upravi (Jerov{ek Computers - prodaja, TÜV Bayern Sava LJ, C&B, Zadru`na turisti~na agencija VAS, Varuh ~lovekovih pravic, Ministrstvo za gospodarske dejavnosti - turizem). Med {tudijem sem tudi veliko potovala po Evropi.

Rada bi delala na odgovornih delovnih mestih, kjer bi se izrazila lastna ustvarjalnost in zmo`nost za organiziranje dela, najraje na obmo~ju Litije, Ljubljane ali Trbovelj, na podro~ju financ, finan~nega in`eniringa, ban~ni{tva in finan~nih poslov s tujino.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96275y.htm