* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Aleksandra DobiŸ

1270 LITIJA, Cesta komandanta Staneta 3
Telefon: (061) 883 181

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna

ætudij bom predvidoma konŸala januarja 1997. Delati si §elim predvsem s tujino na podroŸju financ (nemçki in angleçki jezik), v financah, finanŸnem in§eniringu, banŸniçtvu.
Osnovno çolo Angela Besednjaka v Mariboru sem konŸana z odliŸnim uspehom. Udele§evala sem se tekmovanj iz kemije, matematike, fizike in slovenskega jezika. Uvrstila sem se na republiçko tekmovanje iz kemije, na obŸinskem sem dosegla prvo mesto.

Zoisovo çtipendijo sem zaŸela prejemati v prvem letniku Srednje ekonomske çole v Mariboru, bila sem odliŸnjakinja in tri leta mlada raziskovalka: opravila sem çest raziskovalnih nalog iz sociologije, ekonomija, ekologije, angleçkega jezika. Udele§ila sem se nateŸaja na republiçki ravni, in za vse naloge iz sociologije in ekologije prejela nagrado. Tekmovala sem tudi iz znanja slovenskega in angleçkega jezika in se uvrstila na republiçko tekmovanje.

Na viçji stopnji Ekonomske fakultete v Ljubljani sem diplomirala leta 1992, in pridobila naziv ekonomistke za denarniçtvo in finance.

Sem soustanoviteljica ætudentskega foruma, ki je organiziral sreŸanja med çtudenti ekonomske fakultete in podjetji, pod mentorstvom prof. dr. Bogomirja KovaŸa. Sodelovala sem pri çtudiji Tr§ne poti podjetja Javor, pod mentorstvom prof. dr. Tee Petrin (timska diplomska naloga). Diplomsko nalogo z naslovom Spontana privatizacija sem naredila pod mentorstvom prof. dr. Bogomirja KovaŸa. Sem Ÿlanica Aieseca.

ætudij sem nadaljevala na visokoçolski stopnji po najnovejçem programu ekonomske fakultete, vpeljanem leta 1993/94.

Od tujih jezikov obvladam angleçŸino, nemçŸino in hrvaçŸino.

Z raŸunalnikom delam v okolju Windovs (Winword 6.0, WordPerfect, Qpro, Lotus, WS).

In drugo znanje: strojepisje in vozniçki izpit kategorije B.

Delovne izkuçnje sem si pridobivala v administraciji in tajniçtvu v razliŸnih podjetjih in javni upravi (Jerovçek Computers - prodaja, TÜV Bayern Sava LJ, C&B, Zadru§na turistiŸna agencija VAS, Varuh Ÿlovekovih pravic, Ministrstvo za gospodarske dejavnosti - turizem). Med çtudijem sem tudi veliko potovala po Evropi.

Rada bi delala na odgovornih delovnih mestih, kjer bi se izrazila lastna ustvarjalnost in zmo§nost za organiziranje dela, najraje na obmoŸju Litije, Ljubljane ali Trbovelj, na podroŸju financ, finanŸnega in§eniringa, banŸniçtva in finanŸnih poslov s tujino.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96275y.htm