* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

@iva Klobu~ar

2250 PTUJ, ^opova ulica 2
Telefon: (062) 776 759

Veterinarska fakulteta v Ljubljani, veterinarstvo

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1996. Delati si `elim predvsem z malimi ljubiteljskimi `ivalmi in sicer z zdravljenjem, preventivo, svetovanjem o prehrani, negi, vzreji.
Osnovno {olo na Ptuju sem kon~ala z odli~nim uspehom. [olanje sem nadaljevala v Srednji naravoslovno-matemati~ni {oli v Srednje{olskem centru Ptuj, in jo kon~ala z odli~nim uspehom. Takrat smo dijaki ustanovili Klub za zdravo `ivljenje in v njem sem zavzeto delala. V tem ~asu sem se dvakrat udele`ila tudi ekolo{kega tabora Drava in sodelovala pri raziskovanju onesna`enosti vod. V srednji {oli sem se u~ila angle{~ine in nem{~ine, pozneje na fakulteti pa znanje obeh jezikov obogatila s strokovnim izrazjem.

[tudija ni bilo te`ko izbrati, saj sem, odkar pomnim, `elela postati veterinarka. Tako sem se jeseni 1990 vpisala v prvi letnik Veterinarske fakultete v Ljubljani. Ob {tudiju veterine mi je ostajalo malo prostega ~asa, ki pa sem ga porabila za sodelovanje v IVSA (International Veterinary Students Association); v sklopu te organizacije so potekale {tudentske skupinske izmenjave z drugimi veterinarskimi fakultetami v Evropi, individualna po~itni{ka strokovna praksa, seminarji, udele`ba {tudentov na veterinarskih kongresih v tujini in seveda dru`abna sre~anja. Tako sem spoznala ne samo {tudij in organiziranost veterinarstva drugje, temve~ tudi de`elo in ljudi, kjer sem gostovala. Udele`evala sem se seminarjev, ki sta jih pripravila na{a fakulteta in Dru{tvo veterinarjev za male `ivali. Po tretjem letniku sem od{la na Dunaj na enomese~no strokovno prakso, po ~etrtem letniku pa na obvezno po~itni{ko prakso na Obdravski zavod za `ivinorejo in veterinarstvo na Ptuju. Diplomirala sem aprila 1996.

V rednem delovnem razmerju {e nisem bila nikjer, imam pa nekaj izku{enj s po~itni{kih del iz dija{kih in {tudentskih let. Delala sem v Komunalnem podjetju, Pokrajinskem muzeju, Vrtnariji in v vrtcu na Ptuju. Zaslu`ek od po~itni{kih del sem porabila za strokovne prakse in udele`be na kongresih in seminarjih, saj sem si jih ve~idel pla~evala sama.

Upam, da so znanje in izku{nje, ki jih imam, dobra podlaga za za~etek dela na mojem podro~ju. @elim si dinami~nega dela v kolektivu, kjer bi si {e poglabljala znanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96272y.htm