* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

¦iva KlobuŸar

2250 PTUJ, ¬opova ulica 2
Telefon: (062) 776 759

Veterinarska fakulteta v Ljubljani, veterinarstvo

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1996. Delati si §elim predvsem z malimi ljubiteljskimi §ivalmi in sicer z zdravljenjem, preventivo, svetovanjem o prehrani, negi, vzreji.
Osnovno çolo na Ptuju sem konŸala z odliŸnim uspehom. æolanje sem nadaljevala v Srednji naravoslovno-matematiŸni çoli v Srednjeçolskem centru Ptuj, in jo konŸala z odliŸnim uspehom. Takrat smo dijaki ustanovili Klub za zdravo §ivljenje in v njem sem zavzeto delala. V tem Ÿasu sem se dvakrat udele§ila tudi ekoloçkega tabora Drava in sodelovala pri raziskovanju onesna§enosti vod. V srednji çoli sem se uŸila angleçŸine in nemçŸine, pozneje na fakulteti pa znanje obeh jezikov obogatila s strokovnim izrazjem.

ætudija ni bilo te§ko izbrati, saj sem, odkar pomnim, §elela postati veterinarka. Tako sem se jeseni 1990 vpisala v prvi letnik Veterinarske fakultete v Ljubljani. Ob çtudiju veterine mi je ostajalo malo prostega Ÿasa, ki pa sem ga porabila za sodelovanje v IVSA (International Veterinary Students Association); v sklopu te organizacije so potekale çtudentske skupinske izmenjave z drugimi veterinarskimi fakultetami v Evropi, individualna poŸitniçka strokovna praksa, seminarji, udele§ba çtudentov na veterinarskih kongresih v tujini in seveda dru§abna sreŸanja. Tako sem spoznala ne samo çtudij in organiziranost veterinarstva drugje, temveŸ tudi de§elo in ljudi, kjer sem gostovala. Udele§evala sem se seminarjev, ki sta jih pripravila naça fakulteta in Druçtvo veterinarjev za male §ivali. Po tretjem letniku sem odçla na Dunaj na enomeseŸno strokovno prakso, po Ÿetrtem letniku pa na obvezno poŸitniçko prakso na Obdravski zavod za §ivinorejo in veterinarstvo na Ptuju. Diplomirala sem aprila 1996.

V rednem delovnem razmerju çe nisem bila nikjer, imam pa nekaj izkuçenj s poŸitniçkih del iz dijaçkih in çtudentskih let. Delala sem v Komunalnem podjetju, Pokrajinskem muzeju, Vrtnariji in v vrtcu na Ptuju. Zaslu§ek od poŸitniçkih del sem porabila za strokovne prakse in udele§be na kongresih in seminarjih, saj sem si jih veŸidel plaŸevala sama.

Upam, da so znanje in izkuçnje, ki jih imam, dobra podlaga za zaŸetek dela na mojem podroŸju. ¦elim si dinamiŸnega dela v kolektivu, kjer bi si çe poglabljala znanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96272y.htm