* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Živa Klobučar

2250 PTUJ, Čopova ulica 2
Telefon: (062) 776 759

Veterinarska fakulteta v Ljubljani, veterinarstvo

Študij bom predvidoma končala maja 1996. Delati si želim predvsem z malimi ljubiteljskimi živalmi in sicer z zdravljenjem, preventivo, svetovanjem o prehrani, negi, vzreji.
Osnovno šolo na Ptuju sem končala z odličnim uspehom. Šolanje sem nadaljevala v Srednji naravoslovno-matematični šoli v Srednješolskem centru Ptuj, in jo končala z odličnim uspehom. Takrat smo dijaki ustanovili Klub za zdravo življenje in v njem sem zavzeto delala. V tem času sem se dvakrat udeležila tudi ekološkega tabora Drava in sodelovala pri raziskovanju onesnaženosti vod. V srednji šoli sem se učila angleščine in nemščine, pozneje na fakulteti pa znanje obeh jezikov obogatila s strokovnim izrazjem.

Študija ni bilo težko izbrati, saj sem, odkar pomnim, želela postati veterinarka. Tako sem se jeseni 1990 vpisala v prvi letnik Veterinarske fakultete v Ljubljani. Ob študiju veterine mi je ostajalo malo prostega časa, ki pa sem ga porabila za sodelovanje v IVSA (International Veterinary Students Association); v sklopu te organizacije so potekale študentske skupinske izmenjave z drugimi veterinarskimi fakultetami v Evropi, individualna počitniška strokovna praksa, seminarji, udeležba študentov na veterinarskih kongresih v tujini in seveda družabna srečanja. Tako sem spoznala ne samo študij in organiziranost veterinarstva drugje, temveč tudi deželo in ljudi, kjer sem gostovala. Udeleževala sem se seminarjev, ki sta jih pripravila naša fakulteta in Društvo veterinarjev za male živali. Po tretjem letniku sem odšla na Dunaj na enomesečno strokovno prakso, po četrtem letniku pa na obvezno počitniško prakso na Obdravski zavod za živinorejo in veterinarstvo na Ptuju. Diplomirala sem aprila 1996.

V rednem delovnem razmerju še nisem bila nikjer, imam pa nekaj izkušenj s počitniških del iz dijaških in študentskih let. Delala sem v Komunalnem podjetju, Pokrajinskem muzeju, Vrtnariji in v vrtcu na Ptuju. Zaslužek od počitniških del sem porabila za strokovne prakse in udeležbe na kongresih in seminarjih, saj sem si jih večidel plačevala sama.

Upam, da so znanje in izkušnje, ki jih imam, dobra podlaga za začetek dela na mojem področju. Želim si dinamičnega dela v kolektivu, kjer bi si še poglabljala znanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96272y.htm