* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Katarina Kristan

2000 MARIBOR, Gosposvetska 19b
Telefon: (062) 23 568
E-mail: katarina.kristan@uni-mb.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, nem{ki jezik-samostojna nepedago{ka smer

[tudij bom predvidoma kon~ala januarja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju prevajalstva.
Osnovno {olo sem obiskovala v Mariboru in vsak razred kon~ala z odli~nim uspehom. Obiskovala sem tudi najrazli~nej{e kro`ke ter sodelovala na tekmovanju za Cankarjevo priznanje (slovenski jezik). Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo {olo pedago{ke in kulturne usmeritve v Mariboru (zdaj Tretja gimnazija) na dru`boslovno-jezikovno smer in prav tako vse letnike kon~ala z odli~nim uspehom. @e od nekdaj so me zanimali tuji jeziki (predvsem nem{~ina in angle{~ina) in tako sem se po kon~ani srednji {oli odlo~ila za {tudij germanistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Prvi in drugi letnik samostojne nem{~ine sem opravila v Ljubljani s povpre~no oceno 9. V tretjem in ~etrtem letniku in kot absolventka pa sem prejemala mednarodno {tipendijo za {tudij germanistike na Univerzi v Leipzigu. Tako sem zadnja dva letnika kon~ala v Nem~iji, izpite, ki sem jih tam opravila, so mi priznali tudi na Filozofski fakulteti. V Leipzigu sem napisala tudi diplomsko nalogo iz idiomatike pod vodstvom prof. dr. Irmhild Barz z Univerze v Leipzigu ter prof. dr. Siegfrieda Heusingerja s Filozofske fakultete v Ljubljani. Ocenjena je bila z odliko. Do konca {tudija moram opraviti le {e diplomske izpite.

Poleg {tudija nem{kega jezika sem kot izredna {tudentka vpisana tudi na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Do oktobra 1996 bom kon~ala prvi letnik in se sku{ala vpisati v drugega (najverjetneje smer zunanja trgovina ali marketing) kot redna {tudentka. Na~rtujem tudi obiskovanje seminarja za sodne prevajalce, ki se ga lahko udele`im {ele po kon~anem {tudiju nem{~ine (predvidoma v za~etku drugega leta), in seminarja za turisti~nega vodnika. Tudi iz tega razloga sem se {e po kon~ani srednji {oli spopolnjevala v znanju angle{kega jezika. Priu~ila pa sem se tudi dela z ra~unalnikom v okoljih Windows in DOS.

Zaposliti se `elim v prijaznem in ustvarjalnem kolektivu. Opravljala bi rada predvsem prevajalsko delo, tako da bom lahko {e naprej razvijala svoje znanje nem{~ine in vseh drugih podro~ij, ki me zanimajo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96270y.htm