* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Katarina Kristan

2000 MARIBOR, Gosposvetska 19b
Telefon: (062) 23 568
E-mail: katarina.kristan@uni-mb.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, nemçki jezik-samostojna nepedagoçka smer

ætudij bom predvidoma konŸala januarja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju prevajalstva.
Osnovno çolo sem obiskovala v Mariboru in vsak razred konŸala z odliŸnim uspehom. Obiskovala sem tudi najrazliŸnejçe kro§ke ter sodelovala na tekmovanju za Cankarjevo priznanje (slovenski jezik). Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo çolo pedagoçke in kulturne usmeritve v Mariboru (zdaj Tretja gimnazija) na dru§boslovno-jezikovno smer in prav tako vse letnike konŸala z odliŸnim uspehom. ¦e od nekdaj so me zanimali tuji jeziki (predvsem nemçŸina in angleçŸina) in tako sem se po konŸani srednji çoli odloŸila za çtudij germanistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Prvi in drugi letnik samostojne nemçŸine sem opravila v Ljubljani s povpreŸno oceno 9. V tretjem in Ÿetrtem letniku in kot absolventka pa sem prejemala mednarodno çtipendijo za çtudij germanistike na Univerzi v Leipzigu. Tako sem zadnja dva letnika konŸala v NemŸiji, izpite, ki sem jih tam opravila, so mi priznali tudi na Filozofski fakulteti. V Leipzigu sem napisala tudi diplomsko nalogo iz idiomatike pod vodstvom prof. dr. Irmhild Barz z Univerze v Leipzigu ter prof. dr. Siegfrieda Heusingerja s Filozofske fakultete v Ljubljani. Ocenjena je bila z odliko. Do konca çtudija moram opraviti le çe diplomske izpite.

Poleg çtudija nemçkega jezika sem kot izredna çtudentka vpisana tudi na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Do oktobra 1996 bom konŸala prvi letnik in se skuçala vpisati v drugega (najverjetneje smer zunanja trgovina ali marketing) kot redna çtudentka. NaŸrtujem tudi obiskovanje seminarja za sodne prevajalce, ki se ga lahko udele§im çele po konŸanem çtudiju nemçŸine (predvidoma v zaŸetku drugega leta), in seminarja za turistiŸnega vodnika. Tudi iz tega razloga sem se çe po konŸani srednji çoli spopolnjevala v znanju angleçkega jezika. PriuŸila pa sem se tudi dela z raŸunalnikom v okoljih Windows in DOS.

Zaposliti se §elim v prijaznem in ustvarjalnem kolektivu. Opravljala bi rada predvsem prevajalsko delo, tako da bom lahko çe naprej razvijala svoje znanje nemçŸine in vseh drugih podroŸij, ki me zanimajo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96270y.htm