* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Katarina Kristan

2000 MARIBOR, Gosposvetska 19b
Telefon: (062) 23 568
E-mail: katarina.kristan@uni-mb.si

Filozofska fakulteta v Ljubljani, nemški jezik-samostojna nepedagoška smer

Študij bom predvidoma končala januarja 1997. Delati si želim predvsem na področju prevajalstva.
Osnovno šolo sem obiskovala v Mariboru in vsak razred končala z odličnim uspehom. Obiskovala sem tudi najrazličnejše krožke ter sodelovala na tekmovanju za Cankarjevo priznanje (slovenski jezik). Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Srednjo šolo pedagoške in kulturne usmeritve v Mariboru (zdaj Tretja gimnazija) na družboslovno-jezikovno smer in prav tako vse letnike končala z odličnim uspehom. Že od nekdaj so me zanimali tuji jeziki (predvsem nemščina in angleščina) in tako sem se po končani srednji šoli odločila za študij germanistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Prvi in drugi letnik samostojne nemščine sem opravila v Ljubljani s povprečno oceno 9. V tretjem in četrtem letniku in kot absolventka pa sem prejemala mednarodno štipendijo za študij germanistike na Univerzi v Leipzigu. Tako sem zadnja dva letnika končala v Nemčiji, izpite, ki sem jih tam opravila, so mi priznali tudi na Filozofski fakulteti. V Leipzigu sem napisala tudi diplomsko nalogo iz idiomatike pod vodstvom prof. dr. Irmhild Barz z Univerze v Leipzigu ter prof. dr. Siegfrieda Heusingerja s Filozofske fakultete v Ljubljani. Ocenjena je bila z odliko. Do konca študija moram opraviti le še diplomske izpite.

Poleg študija nemškega jezika sem kot izredna študentka vpisana tudi na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Do oktobra 1996 bom končala prvi letnik in se skušala vpisati v drugega (najverjetneje smer zunanja trgovina ali marketing) kot redna študentka. Načrtujem tudi obiskovanje seminarja za sodne prevajalce, ki se ga lahko udeležim šele po končanem študiju nemščine (predvidoma v začetku drugega leta), in seminarja za turističnega vodnika. Tudi iz tega razloga sem se še po končani srednji šoli spopolnjevala v znanju angleškega jezika. Priučila pa sem se tudi dela z računalnikom v okoljih Windows in DOS.

Zaposliti se želim v prijaznem in ustvarjalnem kolektivu. Opravljala bi rada predvsem prevajalsko delo, tako da bom lahko še naprej razvijala svoje znanje nemščine in vseh drugih področij, ki me zanimajo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96270y.htm