* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Danilo Kosi

2000 MARIBOR, Vrazova 58
Telefon: (062) 510 846

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - geografija, B - sociologija

[tudij bom predvidoma kon~al januarja 1997. Delati si `elim predvsem na raziskovalnem podro~ju, zato bom nadaljeval podiplomski {tudij.
Osnovno {olo sem kon~al v Kamnici. Vpisal sem se na Srednjo gradbeno {olo. V tem ~asu sem veliko sodeloval predvsem na kulturnem podro~ju, ukvarjal sem se s folkloro, dramsko in likovno dejavnostjo, bil sem ~lan pevskih zborov (APZ Borisa Kreigherja, APZ Antona Martina Slom{eka, me{ani pevski zbor KUD Kobanci). Bil sem nagrajen na tekmovanju mladih grafikov. Med {olanjem sem delal kot: natakar, varnostnik, in{truktor... Po srednji {oli sem slu`il voja{~ino v Slavonski Po`egi, in se iz{olal za in{truktorja voznikov tovornjakov. Nato sem nadaljeval {tudij na Tehni{ki fakulteti v Mariboru, oddelek za gradbeni{tvo. Po treh letih {tudija sem spoznal, da mi gradbeni{tvo ne ustreza. Od{el sem v tujino, in si zraven dela spopolnjeval znanje nem{~ine na te~ajih v Innsbrucku. Poleg nem{~ine govorim {e angle{~ino, obiskoval sem tudi te~aj italijanskega jezika. Kasneje sem se odlo~il za {tudij geografije (A) in sociologije (B). Prve tri letnike sem kon~al s povpre~no oceno nad 9. Med {tudijem sem opravil dve raziskovalni nalogi z naslovom Epifitski li{aji kot indikatorji onesna`enosti zraka v Mariboru z bli`njo okolico (pod vodstvom mentorja mag. Igorja @iberne) in Strategija vodnega gospodarstva v Sloveniji (pod mentorskim vodstvom dr. Andreja ^erneta). Diplomirati `elim na obeh smereh konec leta 1996 ali v za~etku leta 1997. Rad bi nadaljeval podiplomski {tudij geografije na Filozofski fakulteti.

Sodeloval sem na strokovni ekskurziji geografov v Afriki in sem eden od soavtorjev geografskega zbornika Geografske zna~ilnosti Tunizije. Sem ~lan Ljubljanskega {tudentskega geografskega dru{tva. Tudi zdaj veliko potujem, se spopolnjujem v znanju in si pridobivam izku{nje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96269y.htm