* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Danilo Kosi

2000 MARIBOR, Vrazova 58
Telefon: (062) 510 846

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - geografija, B - sociologija

ætudij bom predvidoma konŸal januarja 1997. Delati si §elim predvsem na raziskovalnem podroŸju, zato bom nadaljeval podiplomski çtudij.
Osnovno çolo sem konŸal v Kamnici. Vpisal sem se na Srednjo gradbeno çolo. V tem Ÿasu sem veliko sodeloval predvsem na kulturnem podroŸju, ukvarjal sem se s folkloro, dramsko in likovno dejavnostjo, bil sem Ÿlan pevskih zborov (APZ Borisa Kreigherja, APZ Antona Martina Slomçeka, meçani pevski zbor KUD Kobanci). Bil sem nagrajen na tekmovanju mladih grafikov. Med çolanjem sem delal kot: natakar, varnostnik, inçtruktor... Po srednji çoli sem slu§il vojaçŸino v Slavonski Po§egi, in se izçolal za inçtruktorja voznikov tovornjakov. Nato sem nadaljeval çtudij na Tehniçki fakulteti v Mariboru, oddelek za gradbeniçtvo. Po treh letih çtudija sem spoznal, da mi gradbeniçtvo ne ustreza. Odçel sem v tujino, in si zraven dela spopolnjeval znanje nemçŸine na teŸajih v Innsbrucku. Poleg nemçŸine govorim çe angleçŸino, obiskoval sem tudi teŸaj italijanskega jezika. Kasneje sem se odloŸil za çtudij geografije (A) in sociologije (B). Prve tri letnike sem konŸal s povpreŸno oceno nad 9. Med çtudijem sem opravil dve raziskovalni nalogi z naslovom Epifitski liçaji kot indikatorji onesna§enosti zraka v Mariboru z bli§njo okolico (pod vodstvom mentorja mag. Igorja ¦iberne) in Strategija vodnega gospodarstva v Sloveniji (pod mentorskim vodstvom dr. Andreja ¬erneta). Diplomirati §elim na obeh smereh konec leta 1996 ali v zaŸetku leta 1997. Rad bi nadaljeval podiplomski çtudij geografije na Filozofski fakulteti.

Sodeloval sem na strokovni ekskurziji geografov v Afriki in sem eden od soavtorjev geografskega zbornika Geografske znaŸilnosti Tunizije. Sem Ÿlan Ljubljanskega çtudentskega geografskega druçtva. Tudi zdaj veliko potujem, se spopolnjujem v znanju in si pridobivam izkuçnje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96269y.htm