* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Danilo Kosi

2000 MARIBOR, Vrazova 58
Telefon: (062) 510 846

Filozofska fakulteta v Ljubljani, A - geografija, B - sociologija

Študij bom predvidoma končal januarja 1997. Delati si želim predvsem na raziskovalnem področju, zato bom nadaljeval podiplomski študij.
Osnovno šolo sem končal v Kamnici. Vpisal sem se na Srednjo gradbeno šolo. V tem času sem veliko sodeloval predvsem na kulturnem področju, ukvarjal sem se s folkloro, dramsko in likovno dejavnostjo, bil sem član pevskih zborov (APZ Borisa Kreigherja, APZ Antona Martina Slomšeka, mešani pevski zbor KUD Kobanci). Bil sem nagrajen na tekmovanju mladih grafikov. Med šolanjem sem delal kot: natakar, varnostnik, inštruktor... Po srednji šoli sem služil vojaščino v Slavonski Požegi, in se izšolal za inštruktorja voznikov tovornjakov. Nato sem nadaljeval študij na Tehniški fakulteti v Mariboru, oddelek za gradbeništvo. Po treh letih študija sem spoznal, da mi gradbeništvo ne ustreza. Odšel sem v tujino, in si zraven dela spopolnjeval znanje nemščine na tečajih v Innsbrucku. Poleg nemščine govorim še angleščino, obiskoval sem tudi tečaj italijanskega jezika. Kasneje sem se odločil za študij geografije (A) in sociologije (B). Prve tri letnike sem končal s povprečno oceno nad 9. Med študijem sem opravil dve raziskovalni nalogi z naslovom Epifitski lišaji kot indikatorji onesnaženosti zraka v Mariboru z bližnjo okolico (pod vodstvom mentorja mag. Igorja Žiberne) in Strategija vodnega gospodarstva v Sloveniji (pod mentorskim vodstvom dr. Andreja Černeta). Diplomirati želim na obeh smereh konec leta 1996 ali v začetku leta 1997. Rad bi nadaljeval podiplomski študij geografije na Filozofski fakulteti.

Sodeloval sem na strokovni ekskurziji geografov v Afriki in sem eden od soavtorjev geografskega zbornika Geografske značilnosti Tunizije. Sem član Ljubljanskega študentskega geografskega društva. Tudi zdaj veliko potujem, se spopolnjujem v znanju in si pridobivam izkušnje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96269y.htm