* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Aljo{a Sev~nikar

2000 MARIBOR, Ulica Arnolda Tovornika 10
Telefon: (062) 302 544

Fakulteta za gradbeni{tvo v Mariboru, operativno-konstruktivna smer

[tudij bom predvidoma kon~al maja 1997. Delati si `elim predvsem na projektivnem ali razvojnem podro~ju.
Moje celotno {olanje in {tudij sta potekala v Mariboru, kjer `ivim od rojstva. Med osnovno {olo, ki sem jo kon~eval z odli~nim uspehom, sem sodeloval na raznih tekmovanjih in sre~anjih, ki so bila tako na podro~ju naravoslovja kot dru`boslovja. Prejel sem tri srebrna Vegova priznanja iz matematike ter ob~inska priznanja iz kemije in logike. Sodeloval sem tudi na ve~ini likovnih in kiparskih sre~anj in kolonij na tedanji republi{ki ravni, ter se uspe{no uveljavljal v {portu; v kolesarjenju sem sodeloval na dr`avnih tekmovanjih in dosegal lepe uspehe.

Naslednja postaja je bila Srednja naravoslovno-matemati~na {ola Milo{a Zidan{ka v Mariboru, in tudi tedaj sem se {e zmeraj ukvarjal s {portom: kolesarjenju se je pridru`ilo tudi tekmovanje v sne`nem deskanju, v t.i. Slovenskem snowboard pokalu, ob vsem tem pa seveda nisem zapostavil svojih dejavnosti na likovnem podro~ju.

Po kon~ani srednji {oli se je odlo~itveni kazalec za nadaljnji {tudij ustavil na fakulteti za gradbeni{tvo v Mariboru, ~eprav je veliko ~asa nihal med arhitekturo in industrijskim oblikovanjem. V celotnem ~asu {tudija sem zaradi te`jih gmotnih razmer bolj zapostavil ob{tudijske dejavnosti, saj `e {tiri leta opravljam honorarno delo pri slovenski podru`nici multinacionalke Philip Morris (pribli`no 100 del. ur na mesec). To mi je dodatno izbolj{alo aktivno znanje tujih jezikov, angle{~ine in nem{~ine. Prav tako sem se med {tudijem dodatno izobra`eval sam v ra~unalni{tvu, ki obsega zdaj vse osnovne zahteve in`enirskega ra~unalni{tva (seveda z dodatnim prostorom za izbolj{ave), kot so Acad, Word, operativno na~rtovanje in optimiranje s super projectom ter stati~na in dinami~na analiza konstrukcij s programi, dostopnimi na fakulteti, kot so: Cosmos, Ocean, Frame2, Pastem, Stress idr.

Ker me zanima konstrukcijsko gradbeni{tvo, bi se v tej smeri rad {e nadalje izobra`eval, in prav iz tega razloga `elim po diplomi sodelovati v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi pomagal, mi omogo~il nadalnje pridobivanje znanja in postavljal predme ustvarjalne naloge. V prihodnosti tudi ne izklju~ujem mo`nosti nadaljnjega {tudija (to mi omogo~ajo tudi izpitne ocene - predvidoma nad 8,1 ).

Zaradi svojih delovnih navad in `elje po izobra`evanju menim, da bom v kolektivu, ki me sprejme, lahko prispeval, kar od mene pri~akuje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96267y.htm