* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Aljoça SevŸnikar

2000 MARIBOR, Ulica Arnolda Tovornika 10
Telefon: (062) 302 544

Fakulteta za gradbeniçtvo v Mariboru, operativno-konstruktivna smer

ætudij bom predvidoma konŸal maja 1997. Delati si §elim predvsem na projektivnem ali razvojnem podroŸju.
Moje celotno çolanje in çtudij sta potekala v Mariboru, kjer §ivim od rojstva. Med osnovno çolo, ki sem jo konŸeval z odliŸnim uspehom, sem sodeloval na raznih tekmovanjih in sreŸanjih, ki so bila tako na podroŸju naravoslovja kot dru§boslovja. Prejel sem tri srebrna Vegova priznanja iz matematike ter obŸinska priznanja iz kemije in logike. Sodeloval sem tudi na veŸini likovnih in kiparskih sreŸanj in kolonij na tedanji republiçki ravni, ter se uspeçno uveljavljal v çportu; v kolesarjenju sem sodeloval na dr§avnih tekmovanjih in dosegal lepe uspehe.

Naslednja postaja je bila Srednja naravoslovno-matematiŸna çola Miloça Zidançka v Mariboru, in tudi tedaj sem se çe zmeraj ukvarjal s çportom: kolesarjenju se je pridru§ilo tudi tekmovanje v sne§nem deskanju, v t.i. Slovenskem snowboard pokalu, ob vsem tem pa seveda nisem zapostavil svojih dejavnosti na likovnem podroŸju.

Po konŸani srednji çoli se je odloŸitveni kazalec za nadaljnji çtudij ustavil na fakulteti za gradbeniçtvo v Mariboru, Ÿeprav je veliko Ÿasa nihal med arhitekturo in industrijskim oblikovanjem. V celotnem Ÿasu çtudija sem zaradi te§jih gmotnih razmer bolj zapostavil obçtudijske dejavnosti, saj §e çtiri leta opravljam honorarno delo pri slovenski podru§nici multinacionalke Philip Morris (pribli§no 100 del. ur na mesec). To mi je dodatno izboljçalo aktivno znanje tujih jezikov, angleçŸine in nemçŸine. Prav tako sem se med çtudijem dodatno izobra§eval sam v raŸunalniçtvu, ki obsega zdaj vse osnovne zahteve in§enirskega raŸunalniçtva (seveda z dodatnim prostorom za izboljçave), kot so Acad, Word, operativno naŸrtovanje in optimiranje s super projectom ter statiŸna in dinamiŸna analiza konstrukcij s programi, dostopnimi na fakulteti, kot so: Cosmos, Ocean, Frame2, Pastem, Stress idr.

Ker me zanima konstrukcijsko gradbeniçtvo, bi se v tej smeri rad çe nadalje izobra§eval, in prav iz tega razloga §elim po diplomi sodelovati v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi pomagal, mi omogoŸil nadalnje pridobivanje znanja in postavljal predme ustvarjalne naloge. V prihodnosti tudi ne izkljuŸujem mo§nosti nadaljnjega çtudija (to mi omogoŸajo tudi izpitne ocene - predvidoma nad 8,1 ).

Zaradi svojih delovnih navad in §elje po izobra§evanju menim, da bom v kolektivu, ki me sprejme, lahko prispeval, kar od mene priŸakuje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96267y.htm