* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Aljoša Sevčnikar

2000 MARIBOR, Ulica Arnolda Tovornika 10
Telefon: (062) 302 544

Fakulteta za gradbeništvo v Mariboru, operativno-konstruktivna smer

Študij bom predvidoma končal maja 1997. Delati si želim predvsem na projektivnem ali razvojnem področju.
Moje celotno šolanje in študij sta potekala v Mariboru, kjer živim od rojstva. Med osnovno šolo, ki sem jo končeval z odličnim uspehom, sem sodeloval na raznih tekmovanjih in srečanjih, ki so bila tako na področju naravoslovja kot družboslovja. Prejel sem tri srebrna Vegova priznanja iz matematike ter občinska priznanja iz kemije in logike. Sodeloval sem tudi na večini likovnih in kiparskih srečanj in kolonij na tedanji republiški ravni, ter se uspešno uveljavljal v športu; v kolesarjenju sem sodeloval na državnih tekmovanjih in dosegal lepe uspehe.

Naslednja postaja je bila Srednja naravoslovno-matematična šola Miloša Zidanška v Mariboru, in tudi tedaj sem se še zmeraj ukvarjal s športom: kolesarjenju se je pridružilo tudi tekmovanje v snežnem deskanju, v t.i. Slovenskem snowboard pokalu, ob vsem tem pa seveda nisem zapostavil svojih dejavnosti na likovnem področju.

Po končani srednji šoli se je odločitveni kazalec za nadaljnji študij ustavil na fakulteti za gradbeništvo v Mariboru, čeprav je veliko časa nihal med arhitekturo in industrijskim oblikovanjem. V celotnem času študija sem zaradi težjih gmotnih razmer bolj zapostavil obštudijske dejavnosti, saj že štiri leta opravljam honorarno delo pri slovenski podružnici multinacionalke Philip Morris (približno 100 del. ur na mesec). To mi je dodatno izboljšalo aktivno znanje tujih jezikov, angleščine in nemščine. Prav tako sem se med študijem dodatno izobraževal sam v računalništvu, ki obsega zdaj vse osnovne zahteve inženirskega računalništva (seveda z dodatnim prostorom za izboljšave), kot so Acad, Word, operativno načrtovanje in optimiranje s super projectom ter statična in dinamična analiza konstrukcij s programi, dostopnimi na fakulteti, kot so: Cosmos, Ocean, Frame2, Pastem, Stress idr.

Ker me zanima konstrukcijsko gradbeništvo, bi se v tej smeri rad še nadalje izobraževal, in prav iz tega razloga želim po diplomi sodelovati v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi pomagal, mi omogočil nadalnje pridobivanje znanja in postavljal predme ustvarjalne naloge. V prihodnosti tudi ne izključujem možnosti nadaljnjega študija (to mi omogočajo tudi izpitne ocene - predvidoma nad 8,1 ).

Zaradi svojih delovnih navad in želje po izobraževanju menim, da bom v kolektivu, ki me sprejme, lahko prispeval, kar od mene pričakuje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96267y.htm