* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Toma` Jure~ko

2310 SLOVENSKA BISTRICA, Klopce 15a
Telefon: (062) 814 718
E-mail: tomaz.jurecko@uni-mb.si

Fakulteta za strojni{tvo v Mariboru, konstrukterstvo

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem pri konstruiranju - delo z ra~unalnikom.
Osnovno {olo sem obiskoval v Slovenski Bistrici, in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem uspe{no sodeloval na razli~nih tekmovanjih (kemija, fizika, matematika, tehnika, idr.), in sem dobil tudi dve Vegovi priznanji.

Po kon~ani osnovni {oli sem se po uspe{no opravljenih sprejemnih izpitih vpisal na Srednjo naravoslovno {olo v Mariboru (naravoslovno-matemati~na smer). Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja sem opravil s prav dobrim uspehom. Zaklju~ni izpit (matematika, sloven{~ina, fizika in psihologija) po kon~anem ~etrtem letniku srednje {ole sem opravil z odli~nim. Tako sem se z dobro podlago na vseh podro~jih odlo~il za {tudij na univerzi. Omahoval sem med {tudijem fizike in strojni{tva, ter se na koncu odlo~il za slednjega.

Sedaj sem {tudent ~etrtega letnika Fakultete za strojni{tvo v Mariboru. Med {tudijem sem izbral smer konstrukterstvo in gradnja strojev. Povpre~je mojih ocen izpitov in vaj med {tiriletnim {tudijem zna{a 8,9.

Ker sem se v osnovni {oli u~il angle{ki jezik, v Srednji naravoslovni {oli angle{kega in francoskega, si med {tudijem spopolnjujem tudi znanje drugih tujih jezikov. Tako sem na zavodu za izobra`evanje Doba uspe{no opravil te~aja prve in druge stopnje nem{kega jezika, zdaj pa sem vpisan na tretjo stopnjo.

Med {tudijem sem se nau~il tudi delati z ra~unalnikom v okoljih DOS in Windows na osebnih ra~unalnikih ter na ve~jih ra~unalni{kih sistemih VMS in UNIX. Za pisanje in oblikovanje svojih seminarskih nalog in programov uporabljam programe, kot so Winword, Excel, Corel, Mathematica, AutoCAD, na fakulteti za strojni{tvo pa so nam omogo~ili tudi delo s programskimi paketi, kot so Anvil 5000 in I-deas. Med {tudijem sem spoznal programski jezik Fortran in se tudi nau~il programirati z njim.

Del prostega ~asa sem namenjal tudi {portu, in ve~ let igral ko{arko v ko{arkarskem klubu. Med poletnimi po~itnicami sem si {iril obzorje na {tevilnih potovanjih po severni in zahodni Evropi, spopolnjeval znanje tujih jezikov, spoznaval ljudi in de`ele ter si pridobival svojevrstne izku{nje.

Po opravljeni diplomi se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki bi mi omogo~ila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delal bi rad v spodbudnem okolju, kjer bom lahko izkazal svoje znanje in zmo`nosti ter jih tudi razvijal, in kjer ne bo enoli~nosti, monotonosti in ponovljivosti dela. Ustvarjati `elim v podjetju motiviranih sodelavcev, tako da se bom lahko neovirano posvetil karieri in po najbolj{ih mo~eh pripomogel k uspehu kolektiva. Zato da bi delo ~im bolje opravljal, sem se pripravljen naprej izobra`evati in vsestransko usposabljati. Ker sem vajen vsakdanjih vo`enj, mi ne bo te`ko delati kjer koli v Sloveniji ali pa v tujini.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96266y.htm