* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Toma§ JureŸko

2310 SLOVENSKA BISTRICA, Klopce 15a
Telefon: (062) 814 718
E-mail: tomaz.jurecko@uni-mb.si

Fakulteta za strojniçtvo v Mariboru, konstrukterstvo

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem pri konstruiranju - delo z raŸunalnikom.
Osnovno çolo sem obiskoval v Slovenski Bistrici, in jo vsa leta konŸeval z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem uspeçno sodeloval na razliŸnih tekmovanjih (kemija, fizika, matematika, tehnika, idr.), in sem dobil tudi dve Vegovi priznanji.

Po konŸani osnovni çoli sem se po uspeçno opravljenih sprejemnih izpitih vpisal na Srednjo naravoslovno çolo v Mariboru (naravoslovno-matematiŸna smer). Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja sem opravil s prav dobrim uspehom. ZakljuŸni izpit (matematika, slovençŸina, fizika in psihologija) po konŸanem Ÿetrtem letniku srednje çole sem opravil z odliŸnim. Tako sem se z dobro podlago na vseh podroŸjih odloŸil za çtudij na univerzi. Omahoval sem med çtudijem fizike in strojniçtva, ter se na koncu odloŸil za slednjega.

Sedaj sem çtudent Ÿetrtega letnika Fakultete za strojniçtvo v Mariboru. Med çtudijem sem izbral smer konstrukterstvo in gradnja strojev. PovpreŸje mojih ocen izpitov in vaj med çtiriletnim çtudijem znaça 8,9.

Ker sem se v osnovni çoli uŸil angleçki jezik, v Srednji naravoslovni çoli angleçkega in francoskega, si med çtudijem spopolnjujem tudi znanje drugih tujih jezikov. Tako sem na zavodu za izobra§evanje Doba uspeçno opravil teŸaja prve in druge stopnje nemçkega jezika, zdaj pa sem vpisan na tretjo stopnjo.

Med çtudijem sem se nauŸil tudi delati z raŸunalnikom v okoljih DOS in Windows na osebnih raŸunalnikih ter na veŸjih raŸunalniçkih sistemih VMS in UNIX. Za pisanje in oblikovanje svojih seminarskih nalog in programov uporabljam programe, kot so Winword, Excel, Corel, Mathematica, AutoCAD, na fakulteti za strojniçtvo pa so nam omogoŸili tudi delo s programskimi paketi, kot so Anvil 5000 in I-deas. Med çtudijem sem spoznal programski jezik Fortran in se tudi nauŸil programirati z njim.

Del prostega Ÿasa sem namenjal tudi çportu, in veŸ let igral koçarko v koçarkarskem klubu. Med poletnimi poŸitnicami sem si çiril obzorje na çtevilnih potovanjih po severni in zahodni Evropi, spopolnjeval znanje tujih jezikov, spoznaval ljudi in de§ele ter si pridobival svojevrstne izkuçnje.

Po opravljeni diplomi se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki bi mi omogoŸila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delal bi rad v spodbudnem okolju, kjer bom lahko izkazal svoje znanje in zmo§nosti ter jih tudi razvijal, in kjer ne bo enoliŸnosti, monotonosti in ponovljivosti dela. Ustvarjati §elim v podjetju motiviranih sodelavcev, tako da se bom lahko neovirano posvetil karieri in po najboljçih moŸeh pripomogel k uspehu kolektiva. Zato da bi delo Ÿim bolje opravljal, sem se pripravljen naprej izobra§evati in vsestransko usposabljati. Ker sem vajen vsakdanjih vo§enj, mi ne bo te§ko delati kjer koli v Sloveniji ali pa v tujini.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96266y.htm