* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Tomaž Jurečko

2310 SLOVENSKA BISTRICA, Klopce 15a
Telefon: (062) 814 718
E-mail: tomaz.jurecko@uni-mb.si

Fakulteta za strojništvo v Mariboru, konstrukterstvo

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem pri konstruiranju - delo z računalnikom.
Osnovno šolo sem obiskoval v Slovenski Bistrici, in jo vsa leta končeval z odličnim uspehom. Med šolanjem sem uspešno sodeloval na različnih tekmovanjih (kemija, fizika, matematika, tehnika, idr.), in sem dobil tudi dve Vegovi priznanji.

Po končani osnovni šoli sem se po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih vpisal na Srednjo naravoslovno šolo v Mariboru (naravoslovno-matematična smer). Vsa štiri leta srednješolskega izobraževanja sem opravil s prav dobrim uspehom. Zaključni izpit (matematika, slovenščina, fizika in psihologija) po končanem četrtem letniku srednje šole sem opravil z odličnim. Tako sem se z dobro podlago na vseh področjih odločil za študij na univerzi. Omahoval sem med študijem fizike in strojništva, ter se na koncu odločil za slednjega.

Sedaj sem študent četrtega letnika Fakultete za strojništvo v Mariboru. Med študijem sem izbral smer konstrukterstvo in gradnja strojev. Povprečje mojih ocen izpitov in vaj med štiriletnim študijem znaša 8,9.

Ker sem se v osnovni šoli učil angleški jezik, v Srednji naravoslovni šoli angleškega in francoskega, si med študijem spopolnjujem tudi znanje drugih tujih jezikov. Tako sem na zavodu za izobraževanje Doba uspešno opravil tečaja prve in druge stopnje nemškega jezika, zdaj pa sem vpisan na tretjo stopnjo.

Med študijem sem se naučil tudi delati z računalnikom v okoljih DOS in Windows na osebnih računalnikih ter na večjih računalniških sistemih VMS in UNIX. Za pisanje in oblikovanje svojih seminarskih nalog in programov uporabljam programe, kot so Winword, Excel, Corel, Mathematica, AutoCAD, na fakulteti za strojništvo pa so nam omogočili tudi delo s programskimi paketi, kot so Anvil 5000 in I-deas. Med študijem sem spoznal programski jezik Fortran in se tudi naučil programirati z njim.

Del prostega časa sem namenjal tudi športu, in več let igral košarko v košarkarskem klubu. Med poletnimi počitnicami sem si širil obzorje na številnih potovanjih po severni in zahodni Evropi, spopolnjeval znanje tujih jezikov, spoznaval ljudi in dežele ter si pridobival svojevrstne izkušnje.

Po opravljeni diplomi se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki bi mi omogočila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delal bi rad v spodbudnem okolju, kjer bom lahko izkazal svoje znanje in zmožnosti ter jih tudi razvijal, in kjer ne bo enoličnosti, monotonosti in ponovljivosti dela. Ustvarjati želim v podjetju motiviranih sodelavcev, tako da se bom lahko neovirano posvetil karieri in po najboljših močeh pripomogel k uspehu kolektiva. Zato da bi delo čim bolje opravljal, sem se pripravljen naprej izobraževati in vsestransko usposabljati. Ker sem vajen vsakdanjih voženj, mi ne bo težko delati kjer koli v Sloveniji ali pa v tujini.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96266y.htm