* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Melita Reberc

2250 PTUJ, Kajuhova 5
Telefon: (062) 775 690

Pedago{ka fakulteta v Mariboru, matematika-fizika

[tudij bom predvidoma kon~ala maja 1997. Delati si `elim predvsem na srednji {oli.
Osnovno {olo sem obiskovala na Ptuju in bila vsa leta odli~na. Kon~ala sem tudi {est razredov glasbene {ole na Ptuju, in vsa leta izdelala z odli~nim uspehom. Leta 1986 sem postala ~lanica Ptujske pihalne godbe in v njej sodelujem {e zdaj. V~lanila sem se v veliko kro`kov . [est let sem sodelovala v pevskem zboru. Vadila sem tudi rokomet in sodelovala v taborni{kem in planinskem dru{tvu. Med {olanjem sem uspe{no sodelovala na razli~nih tekmovanjih (matemati~nih, iz angle{kega jezika, v Veseli {oli, taborni{kih, glasbenih). Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Gimnazijo na Ptuju, na tedanjo naravoslovno-matemati~no smer. Srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom. Leta 1992 sem se vpisala na Pedago{ko fakulteto v Mariboru, smer matematika-fizika. [tudiram redno in opravljam izpite z visoko povpre~no oceno.

V tretjem letniku {tudija sem opravljala prakso na Osnovni {oli v Mariboru, v ~etrtem letniku pa na Gimnaziji na Ptuju. Mentorji so bili z mojim delom zelo zadovoljni.

Med {tudijem si pridobivam izku{nje z in{truiranjem matematike in fizike. V {tudijskih letih sem se priu~ila tudi dela z ra~unalnikom v okolju Windows. Aktivno obvladam angle{ki jezik, pasivno znanje pa imam iz nem{kega jezika.

Znanje spopolnjujem z obiskovanjem seminarjev iz naravoslovja , ki so organizirani na Pedago{ki fakulteti v Mariboru in Univerzitetni knji`nici v Mariboru. Napisala sem tudi zanimivo seminarsko nalogo iz fizike, z naslovom Mo~ ~loveka.

Del prostega ~asa namenim {portu in sodelovanju v pihalni godbi, kjer dosegamo vidne uspehe. Sodelujemo na ob~inskih in obmo~nih tekmovanjih, igramo na mnogih prireditvah, gostujemo pa tudi v tujini.

Ker mi {tudij matematike in fizike ne dela te`av, se bom vpisala {e na dokvalifikacijski enopredmetni {tudij matematike, ki ga bo Pedago{ka fakulteta v Mariboru organizirala predvidoma oktobra 1997.

Po kon~anem {tudiju se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogo~il nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati `elim v spodbudnem okolju, kjer bom lahko pokazala svoje znanje in sposobnosti ter jih tudi razvijala. Da bi delo ~im bolje opravljala, sem se pripravljena tudi naprej izobra`evati in usposabljati.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96264y.htm