* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Melita Reberc

2250 PTUJ, Kajuhova 5
Telefon: (062) 775 690

Pedagoçka fakulteta v Mariboru, matematika-fizika

ætudij bom predvidoma konŸala maja 1997. Delati si §elim predvsem na srednji çoli.
Osnovno çolo sem obiskovala na Ptuju in bila vsa leta odliŸna. KonŸala sem tudi çest razredov glasbene çole na Ptuju, in vsa leta izdelala z odliŸnim uspehom. Leta 1986 sem postala Ÿlanica Ptujske pihalne godbe in v njej sodelujem çe zdaj. VŸlanila sem se v veliko kro§kov . æest let sem sodelovala v pevskem zboru. Vadila sem tudi rokomet in sodelovala v taborniçkem in planinskem druçtvu. Med çolanjem sem uspeçno sodelovala na razliŸnih tekmovanjih (matematiŸnih, iz angleçkega jezika, v Veseli çoli, taborniçkih, glasbenih). Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Gimnazijo na Ptuju, na tedanjo naravoslovno-matematiŸno smer. Srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom. Leta 1992 sem se vpisala na Pedagoçko fakulteto v Mariboru, smer matematika-fizika. ætudiram redno in opravljam izpite z visoko povpreŸno oceno.

V tretjem letniku çtudija sem opravljala prakso na Osnovni çoli v Mariboru, v Ÿetrtem letniku pa na Gimnaziji na Ptuju. Mentorji so bili z mojim delom zelo zadovoljni.

Med çtudijem si pridobivam izkuçnje z inçtruiranjem matematike in fizike. V çtudijskih letih sem se priuŸila tudi dela z raŸunalnikom v okolju Windows. Aktivno obvladam angleçki jezik, pasivno znanje pa imam iz nemçkega jezika.

Znanje spopolnjujem z obiskovanjem seminarjev iz naravoslovja , ki so organizirani na Pedagoçki fakulteti v Mariboru in Univerzitetni knji§nici v Mariboru. Napisala sem tudi zanimivo seminarsko nalogo iz fizike, z naslovom MoŸ Ÿloveka.

Del prostega Ÿasa namenim çportu in sodelovanju v pihalni godbi, kjer dosegamo vidne uspehe. Sodelujemo na obŸinskih in obmoŸnih tekmovanjih, igramo na mnogih prireditvah, gostujemo pa tudi v tujini.

Ker mi çtudij matematike in fizike ne dela te§av, se bom vpisala çe na dokvalifikacijski enopredmetni çtudij matematike, ki ga bo Pedagoçka fakulteta v Mariboru organizirala predvidoma oktobra 1997.

Po konŸanem çtudiju se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogoŸil nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati §elim v spodbudnem okolju, kjer bom lahko pokazala svoje znanje in sposobnosti ter jih tudi razvijala. Da bi delo Ÿim bolje opravljala, sem se pripravljena tudi naprej izobra§evati in usposabljati.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96264y.htm