* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Melita Reberc

2250 PTUJ, Kajuhova 5
Telefon: (062) 775 690

Pedagoška fakulteta v Mariboru, matematika-fizika

Študij bom predvidoma končala maja 1997. Delati si želim predvsem na srednji šoli.
Osnovno šolo sem obiskovala na Ptuju in bila vsa leta odlična. Končala sem tudi šest razredov glasbene šole na Ptuju, in vsa leta izdelala z odličnim uspehom. Leta 1986 sem postala članica Ptujske pihalne godbe in v njej sodelujem še zdaj. Včlanila sem se v veliko krožkov . Šest let sem sodelovala v pevskem zboru. Vadila sem tudi rokomet in sodelovala v taborniškem in planinskem društvu. Med šolanjem sem uspešno sodelovala na različnih tekmovanjih (matematičnih, iz angleškega jezika, v Veseli šoli, taborniških, glasbenih). Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Gimnazijo na Ptuju, na tedanjo naravoslovno-matematično smer. Srednjo šolo sem končala z odličnim uspehom. Leta 1992 sem se vpisala na Pedagoško fakulteto v Mariboru, smer matematika-fizika. Študiram redno in opravljam izpite z visoko povprečno oceno.

V tretjem letniku študija sem opravljala prakso na Osnovni šoli v Mariboru, v četrtem letniku pa na Gimnaziji na Ptuju. Mentorji so bili z mojim delom zelo zadovoljni.

Med študijem si pridobivam izkušnje z inštruiranjem matematike in fizike. V študijskih letih sem se priučila tudi dela z računalnikom v okolju Windows. Aktivno obvladam angleški jezik, pasivno znanje pa imam iz nemškega jezika.

Znanje spopolnjujem z obiskovanjem seminarjev iz naravoslovja , ki so organizirani na Pedagoški fakulteti v Mariboru in Univerzitetni knjižnici v Mariboru. Napisala sem tudi zanimivo seminarsko nalogo iz fizike, z naslovom Moč človeka.

Del prostega časa namenim športu in sodelovanju v pihalni godbi, kjer dosegamo vidne uspehe. Sodelujemo na občinskih in območnih tekmovanjih, igramo na mnogih prireditvah, gostujemo pa tudi v tujini.

Ker mi študij matematike in fizike ne dela težav, se bom vpisala še na dokvalifikacijski enopredmetni študij matematike, ki ga bo Pedagoška fakulteta v Mariboru organizirala predvidoma oktobra 1997.

Po končanem študiju se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, ki bi mi omogočil nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati želim v spodbudnem okolju, kjer bom lahko pokazala svoje znanje in sposobnosti ter jih tudi razvijala. Da bi delo čim bolje opravljala, sem se pripravljena tudi naprej izobraževati in usposabljati.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96264y.htm