* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Elena Rudolf

2351 KAMNICA, Slepa ulica 10
Telefon: (062) 621 089

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, kemija-matematika

Delati si `elim predvsem kot profesor kemije in matematike ( z njunima specialnima didaktikama).
Osnovno {olo sem obiskovala v Kamnici le 7 let, saj sem drugi razred prestopila in jo vsa leta kon~evala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala na razli~nih tekmovanjih iz matematike in fizike. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na srednjo naravoslovno {olo v Mariboru (zdaj{nja Druga gimnazija), smer naravoslovno-matemati~ni tehnik. Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja sem bila odli~njakinja in se z dobro podlago z naravoslovnih podro~ij odlo~ila za {tudij na Pedago{ki fakulteti v Mariboru. Izbrala sem smer kemija in matematika, ki me je tedaj najbolj zanimala. [tudij mi doslej ni delal te`av, saj je povpre~je mojih ocen okoli 9. V prihodnjem {tudijskem letu `elim opraviti vse preostale izpite in uspe{no diplomirati.

Med {tudijem sem se spopolnjevala v znanju tujih jezikov (nem{~ina, angle{~ina) in delu z ra~unalnikom v okolju Windows. V preteklem {tudijskem letu sem si pridobila status raziskovalke in tri mesece pre`ivela v Bayreuthu v Nem~iji, kot ~lanica mednarodnega projekta TEMPUS. Moje tamkaj{nje bivanje je bilo namenjeno usposabljanju v novostih pri pouku matematike v srednjh {olah (predvsem uporaba ra~unalnika pri pouku matematike). Sodelovala sem pri razli~nih oblikah prakti~nega usposabljanja prihodnjih u~iteljev matematike (predavanja, seminarji, hospitacije, nastopi) in se strokovno usposobila za uporabo programov Derive in Thales pri pouku matematike.

V prostem ~asu se veliko ukvarjam s {portnimi dejavnostmi, med poletnimi po~itncami pa si rada {irim obzorja s potepanjem po razli~nih krajih Evrope.

^eprav {e nisem bila v rednem delovnem razmerju imam kar nekaj delovnih izku{enj: opravila sem obvezno pedago{ko prakso ({tirinjst dni v tretjem letniku na osnovni {oli in {tirinajst dni v ~etrtem letniku na srednji {oli), sem pa tudi in{truirala.

Po diplomi si `elim raz{iriti znanje kemije oziroma matematike in ga tudi interdisciplinarno povezati z drugimi podro~ji. Da bi zadostila tem `eljam in zanimanju, se bom najverjetneje vpisala na podiplomski {tudij - magistrski program z enega od omenjenih podro~ij.

S pridobljeno izobrazbo se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki mi bo omogo~ila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati `elim tudi na raziskovalnem podro~ju, kjer bom lahko pokazala svoje znanje in zmo`nosti ter u~inkovito razvijala svoje zamisli in ustvarjalnost. Mo`nosti za tak{no uresni~itev vidim v spodbudnem timskem okolju, kjer ne bo enoli~nosti, temve~ bom lahko zadostila svojim pri~akovanjem po dinami~nem in ustvarjalnem delu, saj to ustreza mojemu zna~aju. Glede kraja zaposlitve so moje `elje usmerjene v vsa ve~ja mesta Slovenije (predvsem pa Maribor), pripravljena pa sem delati tudi v tujini.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96263y.htm