* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Elena Rudolf

2351 KAMNICA, Slepa ulica 10
Telefon: (062) 621 089

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, kemija-matematika

Delati si §elim predvsem kot profesor kemije in matematike ( z njunima specialnima didaktikama).
Osnovno çolo sem obiskovala v Kamnici le 7 let, saj sem drugi razred prestopila in jo vsa leta konŸevala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodelovala na razliŸnih tekmovanjih iz matematike in fizike. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na srednjo naravoslovno çolo v Mariboru (zdajçnja Druga gimnazija), smer naravoslovno-matematiŸni tehnik. Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja sem bila odliŸnjakinja in se z dobro podlago z naravoslovnih podroŸij odloŸila za çtudij na Pedagoçki fakulteti v Mariboru. Izbrala sem smer kemija in matematika, ki me je tedaj najbolj zanimala. ætudij mi doslej ni delal te§av, saj je povpreŸje mojih ocen okoli 9. V prihodnjem çtudijskem letu §elim opraviti vse preostale izpite in uspeçno diplomirati.

Med çtudijem sem se spopolnjevala v znanju tujih jezikov (nemçŸina, angleçŸina) in delu z raŸunalnikom v okolju Windows. V preteklem çtudijskem letu sem si pridobila status raziskovalke in tri mesece pre§ivela v Bayreuthu v NemŸiji, kot Ÿlanica mednarodnega projekta TEMPUS. Moje tamkajçnje bivanje je bilo namenjeno usposabljanju v novostih pri pouku matematike v srednjh çolah (predvsem uporaba raŸunalnika pri pouku matematike). Sodelovala sem pri razliŸnih oblikah praktiŸnega usposabljanja prihodnjih uŸiteljev matematike (predavanja, seminarji, hospitacije, nastopi) in se strokovno usposobila za uporabo programov Derive in Thales pri pouku matematike.

V prostem Ÿasu se veliko ukvarjam s çportnimi dejavnostmi, med poletnimi poŸitncami pa si rada çirim obzorja s potepanjem po razliŸnih krajih Evrope.

¬eprav çe nisem bila v rednem delovnem razmerju imam kar nekaj delovnih izkuçenj: opravila sem obvezno pedagoçko prakso (çtirinjst dni v tretjem letniku na osnovni çoli in çtirinajst dni v Ÿetrtem letniku na srednji çoli), sem pa tudi inçtruirala.

Po diplomi si §elim razçiriti znanje kemije oziroma matematike in ga tudi interdisciplinarno povezati z drugimi podroŸji. Da bi zadostila tem §eljam in zanimanju, se bom najverjetneje vpisala na podiplomski çtudij - magistrski program z enega od omenjenih podroŸij.

S pridobljeno izobrazbo se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki mi bo omogoŸila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati §elim tudi na raziskovalnem podroŸju, kjer bom lahko pokazala svoje znanje in zmo§nosti ter uŸinkovito razvijala svoje zamisli in ustvarjalnost. Mo§nosti za takçno uresniŸitev vidim v spodbudnem timskem okolju, kjer ne bo enoliŸnosti, temveŸ bom lahko zadostila svojim priŸakovanjem po dinamiŸnem in ustvarjalnem delu, saj to ustreza mojemu znaŸaju. Glede kraja zaposlitve so moje §elje usmerjene v vsa veŸja mesta Slovenije (predvsem pa Maribor), pripravljena pa sem delati tudi v tujini.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96263y.htm