* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Elena Rudolf

2351 KAMNICA, Slepa ulica 10
Telefon: (062) 621 089

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, kemija-matematika

Delati si želim predvsem kot profesor kemije in matematike ( z njunima specialnima didaktikama).
Osnovno šolo sem obiskovala v Kamnici le 7 let, saj sem drugi razred prestopila in jo vsa leta končevala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodelovala na različnih tekmovanjih iz matematike in fizike. Po končani osnovni šoli sem se vpisala na srednjo naravoslovno šolo v Mariboru (zdajšnja Druga gimnazija), smer naravoslovno-matematični tehnik. Vsa štiri leta srednješolskega izobraževanja sem bila odličnjakinja in se z dobro podlago z naravoslovnih področij odločila za študij na Pedagoški fakulteti v Mariboru. Izbrala sem smer kemija in matematika, ki me je tedaj najbolj zanimala. Študij mi doslej ni delal težav, saj je povprečje mojih ocen okoli 9. V prihodnjem študijskem letu želim opraviti vse preostale izpite in uspešno diplomirati.

Med študijem sem se spopolnjevala v znanju tujih jezikov (nemščina, angleščina) in delu z računalnikom v okolju Windows. V preteklem študijskem letu sem si pridobila status raziskovalke in tri mesece preživela v Bayreuthu v Nemčiji, kot članica mednarodnega projekta TEMPUS. Moje tamkajšnje bivanje je bilo namenjeno usposabljanju v novostih pri pouku matematike v srednjh šolah (predvsem uporaba računalnika pri pouku matematike). Sodelovala sem pri različnih oblikah praktičnega usposabljanja prihodnjih učiteljev matematike (predavanja, seminarji, hospitacije, nastopi) in se strokovno usposobila za uporabo programov Derive in Thales pri pouku matematike.

V prostem času se veliko ukvarjam s športnimi dejavnostmi, med poletnimi počitncami pa si rada širim obzorja s potepanjem po različnih krajih Evrope.

Čeprav še nisem bila v rednem delovnem razmerju imam kar nekaj delovnih izkušenj: opravila sem obvezno pedagoško prakso (štirinjst dni v tretjem letniku na osnovni šoli in štirinajst dni v četrtem letniku na srednji šoli), sem pa tudi inštruirala.

Po diplomi si želim razširiti znanje kemije oziroma matematike in ga tudi interdisciplinarno povezati z drugimi področji. Da bi zadostila tem željam in zanimanju, se bom najverjetneje vpisala na podiplomski študij - magistrski program z enega od omenjenih področij.

S pridobljeno izobrazbo se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem kolektivu, organizaciji, ki mi bo omogočila nadaljnji vsestranski razvoj in napredek. Delati želim tudi na raziskovalnem področju, kjer bom lahko pokazala svoje znanje in zmožnosti ter učinkovito razvijala svoje zamisli in ustvarjalnost. Možnosti za takšno uresničitev vidim v spodbudnem timskem okolju, kjer ne bo enoličnosti, temveč bom lahko zadostila svojim pričakovanjem po dinamičnem in ustvarjalnem delu, saj to ustreza mojemu značaju. Glede kraja zaposlitve so moje želje usmerjene v vsa večja mesta Slovenije (predvsem pa Maribor), pripravljena pa sem delati tudi v tujini.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96263y.htm