* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Vladimir Makuc

2000 MARIBOR, Pariške komune 40b
Telefon: (062) 37 325

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, menedžment malih podjetij

Študij bom predvidoma končal oktobra 1996. Delati si želim predvsem v menedžmentu, marketingu.
Osnovno šolo sem obiskoval v Mariboru in jo končal z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodeloval na različnih tekmovanjih. Na tekmovanjih iz matematike sem vsako leto od petega do osmega razreda prejel bronasto Vegovo priznanje, na tekmovanjih iz kemije pa sem se v sedmem razredu uvrstil na 21. mesto na republiškem, v osmem pa na 15. mesto na območnem. Po koncu osnovne šole sem se vpisal na Drugo gimnazijo v Mariboru. Vse letnike in tudi zaključne izpite sem opravil s prav dobrim uspehom. Že ob koncu osnovne šole me je začela zanimati parapsihologija, v srednji šoli pa še psihologija in filozofija, seveda ob matematiki, fiziki in računalništvu, ki so bili moji najljubši predmeti v osnovni šoli. Zaradi tega sem se kar nekaj časa odločal med naravoslovjem in družboslovjem. Nazadnje sem se odločil, da bom nadaljeval študij na Ekonomsko poslovni fakulteti v Mariboru. Sprva sem se želel vpisati na smer organizacija, vendar zanjo ni bilo dovolj zanimanja. Na koncu drugega letnika sem se vpisal na smer menedžment malih podjetij, ki je bila financirana iz programa Tempus JEP. Študij na tej smeri je zelo zanimiv, saj študentje prebijemo dva dni na fakulteti (predavanja), dva dni pa v mentorskem podjetju. Vsa mentorska podjetja so mala, hitro rastoča podjetja (do približno 50 zaposlenih), in izbrana po posebnih merilih. Praktični del študija sem opravljal v podjetju Energo consulting, d.o.o iz Maribora. Med študijem sem pri vsakem predmetu na smeri izdelal seminarsko nalogo in v njej obdelal praktični problem, ki je obstajal v podjetju na danem področju. Pri tem sem obdelal skoraj vsa področja poslovanja, od marketinga, organizacije, financ in računovodstva do informatike. Ob tem študiju sem spoznal povezavo med teorijo in prakso ter razmerja tako med vodstvenim osebjem kot med drugimi sodelavci. To je le še obogatilo izkušnje, ki sem si jih nabral z delom med počitnicami v srednji šoli in na fakulteti. Delal sem v proizvodnji v Henkel Zlatorogu, Tiskarni Prajnc, za Pivovarno Laško sem po terenu zbiral naročila za montažo reklamnih tabel in spremljal blago za špedicijo,

V srednji šoli in na fakulteti sem se tudi naučil in se še učim dela z računalnikom v okoljih DOS in Windows (Word, Excel, Corel Draw).

Angleščine sem se učil deset let, nemščine pa štiri leta v srednji šoli. V petem razredu osnovne šole sem obiskoval tudi začetni tečaj italijanščine. Zelo rad bi si spopolnil znanje nemškega in italijanskega jezika, kasneje pa bi se rad naučil tudi francoščine.

Med prostim časom se ukvarjam predvsem s športom, ki je del mojega življenja že od otroštva. V osnovni šoli sem bil aktiven igralec rokometa, zdaj sem predsednik strokovnega sveta v klubu. Kar nekaj prostega časa prebijem tudi ob razmišljanju in branju knjig iz menedžmenta, marketinga, filozofije, psihologije, pa tudi kakšna revija Življenje in tehnika se znajde vmes. Življenjsko pot si želim nadaljevati na področju menedžmenta ali marketinga.

V življenju si prizadevam predvsem za celosten razvoj svoje osebnosti ter za ljubezen in harmonijo med ljudmi.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96261y.htm