* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Zlatko Zobovi~

2352 SELNICA OB DRAVI, Jan`eva gora 37f
Telefon: (062) 671 820

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, ban~ni{tvo in finance

[tudij bom predvidoma kon~al novembra 1996. Delati si `elim predvsem v banki, zavarovalnici ali podobni firmi kjer potrebujejo diplomiranega ekonomista ban~nika ali finan~nika, lahko tudi z ra~unalnikom.
Rojen sem bil Mariboru, in tam obiskoval tudi osnovno {olo. Vse razrede sem izdelal z odli~nim uspehom. Pridno sem se udele`eval tekmovanj iz matematike (dobil sem zlato Vegovo priznanje ter po trikrat srebrno in bronasto) in kemije (sedmo mesto na republi{kem tekmovanju v Ljubljani).

Po kon~ani osnovni {oli sem nadaljeval {olanje na Srednji naravoslovno-matemati~ni {oli v Mariboru, kasneje je postala Druga Gimnazija. Vse letnike sem kon~al z odli~nim uspehom, {olo pa zastopal tudi na {portnem podro~ju, saj sem bil ~lan {olske reprezentance v nogometu, ki sem ga neko~ treniral. V teh letih sem si pridobil aktivno znanje angle{kega jezika, nau~il sem se tudi nem{~ine, hrva{ki jezik pa mi tako ni nikoli delal preglavic.

Ker sta me zanimala gospodarstvo in ban~ni{tvo, sem se vpisal na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru, in izbral visoko{olski {tudij na smeri ban~ni{tvo in finance. Vse letnike sem kon~al redno s povpre~no oceno nad 8, letos pa nameravam tudi diplomirati in tako kon~ati visoko{olski {tudij. Med {tudijem sem se za~el ukvarjati tudi z ra~unalni{tvom in se tako nau~il delati v vseh mogo~ih okoljih in programskih paketih (DOS, Windows, Excel, Corel, Dbase, Quattro pro, Lotus, Word), tako da mi tudi delo z ra~unalnikom ne povzro~a te`av.

Lani sem se preselil iz mesta na pode`elje in letos sklenil zakonsko zvezo, tako da `ivim mirno in urejeno dru`insko `ivljenje.

Septembra bom od{el na enomese~ni {tudij na Poljsko, na Ekonomsko univerzo v Poznanj, da se bom v okviru programa CEEPUS podrobneje seznanil tudi z razli~nimi tehnologijami v povezavi z gospodarstvom in varstvom okolja. Upam, da mi bo to omogo~ilo la`je sodelovanje v gospodarskih tokovih pri nas, pridobil pa si bom tudi nekaj mednarodnih izku{enj.

Po diplomi bi se rad zaposlil na tak{nem delovnem mestu, kjer bom lahko pokazal pridobljeno znanje, predvsem v ban~ni{tvu in financah, ~e bo potrebno, pa sem se pripravljen izobra`evati {e naprej. Rad bi delal v zdravem okolju, ki mi bo omogo~ilo vsestranski razvoj in napredek.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96260y.htm